Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet om stjärnhästen: ”Han har ingen feber idag”

Foto: TR Media

Daniel Redéns stjärnhäst Propulsion chockade många spelare genom att inte vinna Gulddivisionen på Romme i lördags. 

Dagen efter loppet berättade tränaren att hästen hade feber – och att Prix d'Amerique var i fara. 

Nu kommer nya, positiva, besked om stjärnhästen. 

– Han börjar bli pigg igen och har ingen feber i dag, säger Redén till Trav365.  

Många höjde på ögonbrynen när Propulsion, som var spelad till 90 procent på V75, inte lyckades rå på On Track Piraten på Romme i lördags. 

Direkt efter loppet berättade en märkbart irriterad Daniel Redén att en andraplats inte alls var vad han hade tänkt sig. 

– Jag vet inte vad som hände. Nu är nog spelarna arga, men så är det. Vi får tänka, vi måste smälta det här först, sa han i V75 Direkt.  

”Det är ju positivt” 

Dagen efter loppet presenterade Redén en förklaring till att hästen inte såg bättre ut. Propulsion hade drabbats av feber. 

”Idag kom tyvärr en förklaring på Propulsion lite sega intryck i loppet i går, han står med feber och har inte rört sin mat(aldrig hänt hos oss). Så nu är läget förändrat och en ev PDA start i rejäl fara. Mer än så här kan jag inte säga just nu. Det viktigaste är att han blir frisk nu”, skrev han på Twitter. 

Nu kan Redén dock lämna positiva besked om det svenska Prix d'Amerique-hoppet – febern är borta. 

– Det går åt rätt håll, det gör det ju. Han är i hagen i dag. Han börjar bli pigg igen och har ingen feber i dag, det är ju positivt, säger han till Trav365.  

”Han tappade ju inte så mycket” 

Därmed står dörren till Prix d'Amerique fortsatt öppen. 

– Hade det varit två veckor kvar hade jag stängt den. Men nu får vi se. Det kan gå mycket fortare än vad man tror. Han tappade ju inte så mycket nu. Han startade visserligen sjuk, men gick en 13-tid över 2 600 meter. Får han bara vila nu så att han blir bra så... Vi får avvakta lite, säger han till sajten. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!