Foto: Stall TZ
 Foto: Stall TZ

Beskedet om Nuncio direkt i tv-sändningen

Publicerad

Det har länge snackats om att stjärnhästen Nuncio eventuellt skulle bli avelshäst i USA efter den här säsongen.

Men så blir det inte – hästen blir kvar i Sverige, och om allt går som det ska kan det bli start i Frankrike, det meddelade Stefan Melander i V75 Direkt. 

– Han kommer inte åka i planet till USA, och Catharina är jätteglad, säger Stefan Melander.

Stefan Melanders superstjärna Nuncio har haft ett tufft år på tävlingsbanan, jämför med tidigare år. 

Det har länge snackats om en eventuell flytt till USA, och avelsarbete på Hanover Shoefarms. 

– Jag har haft sömnproblem i två månader. Hanover Shoefarm vill att han ska komma till USA. Jag har tvekat, och funderat. Planet ska gå nästa vecka, säger Stefan Melander i V75 Direkt. 

Men så blir det inte. 

– Menhammar Stuteri har köpt in sig i Nuncio, och han kommer att bli kvar här i Sverige.

"Kan inte lämna besked"

Om det blir någon start i Frankrike kunde "Tarzan" inte svara på nu:

– Jag kan inte lämna besked på det nu. Jag körde fort med honom i går, och han kördes ruskigt fin. 

Men drömmen om Frankrike – och en start i Prix d'Amérique – finns fortfarande på agendan. 

– Han har bara en sak att bevisa, det är att slå alla hästar på Vincennes. Det har ju krånglat, förra vintern var han sjuk. Och senaste starten på Solvalla had ehan gått med en infektion innan.

Kan bli start på Jägersro

Om allt är som det ska, kan det bli en till start i Sverige – på Jägersro. 

– Som han kändes igår så kan han åka. Han ska vara bra i veckan. Det är ett lopp på Jägersro den 13:e, och sen måste han ju starta i Prix de Belgique. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag