Foto: / KANAL75Foto: / KANAL75
 Foto: / KANAL75
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG 1 / STELLA PICTURESFoto: PATRIK C ÖSTERBERG 1 / STELLA PICTURES
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG 1 / STELLA PICTURES

Beskedet: Nuncio avslutar karriären

Publicerad

Det blir inga fler lopp för Nuncio. 

Det bekräftade tränaren Stefan Melander under lördagens V75-sändning i TV12. 

Stjärnhästen kommer nu i stället fortsätta karriären som avelhingst. 

– Hela Europa vill ha hans tjänster och det känns fel att inte låta honom bli avelshingst, säger Melander i sändningen. 

Det blir inget Prix d'Amerique för Nuncio. 

Under lördagens V75-sändning på TV12 bekräftade Stefan Melander att det inte blir någon mer start för stjärnhästen. 

– I morse bestämde Menhammar och jag att han aldrig mer ska starta. Han har redan nu fått 110 bokningar. Hela Europa vill ha hans tjänster och det känns fel att inte låta honom bli avelshingst, säger han. 

"Någon gång tar det slut" 

Vidare berättar Stefan Melander att det dock inte var något lätt beslut. 

– Det känns väldigt tungt och jag har suttit här på den här stolen och funderat. Men vi får aldrig honom mer på tävlingsbanan. 

Det blir med andra ord ingen start i "världens tuffaste travlopp" Prix d' Amerique i januari. 

– Han är så oöm i positioner och vann ju nästan alla lopp utvändigt om ledaren. har man inte toppform så är Vincennes bana tuff, men jag vet att han skulle klarat det. Men någon gång tar det slut och nu tar det slut för Nuncio, säger han. 

Nuncio är en av Sveriges mest framgångsrika och välkända hästar genom alla tider. På meritlistan finns bland annat en seger i Elitloppet 2016 och vinst i flera storlopp utomlands. 

Nu väntar en karriär som avelhingst på Menhammar Stuteri för hästen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag