Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: ”Klart han ska starta i Elitloppet”

Snowstorm Hanover tog hem segern i Meadow Roads lopp med Magnus A Djuse i sulkyn.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Snowstorm Hanover går från klarhet till klarhet i Daniel Redéns regi. 

Under onsdagen fick han en elitloppsinbjudan – och nu tas sikte på sista helgen i maj. 

– Det är klart att han ska starta där, säger hästens ägare Stefan Melander. 

Det tog sin tid men nu har Snowstorm Hanover, vinnare av Kentucky Futurity 2017, äntligen hittat rätt på svensk mark. Hästen som tävlat frekvent flera år i den högsta divisionen bytte tränare förra sommaren och gick då från ägaren Stefan Melander till Daniel Redén. 

Och efter vinterträningen hos succétränaren har Muscle Massive-hingsten hittat nya växlar. Den 20 april vann han på fina tiden 1.09,8/1640 meter autostart och under gårdagen tog han en ny seger på huvudstadsbanan i Meadow Roads lopp. En seger där är lika med en elitloppsinbjudan som Melander avser att tacka ja till. 

– Ja, det är klart att han ska starta där. Det är en av åtta i varje heat. Det är absolut att han ska starta där, det har vi tänkt, sen vet jag inte vad Daniel tycker. Det blir spännande, väldigt spännande, säger Stefan Melander. 

”Han är ju världens bästa tränare”

Stefan Melander är mycket nöjd med hästens prestation under onsdagen. 

– Det blir väl tufft i Elitloppet men det är ändå kul att vara med i det största sprinterloppet för äldre hästar, det går inte att säga något annat. Det blir spännande för Magnus (A Djuse reds anm.) satt lugn på upploppet och han såg ruggigt fin ut. De har gjort ett jättebra jobb med honom. Det är helt fantastiskt att kunna få honom till Elitloppet.

Daniel Redén arbetade tidigare som lärling hos just Stefan Melander. 

– Man är glad att han tog hästen i träning för han är ju världens bästa tränare. Jag frågade Daniel om han ville testa och då tog han hästen och han har gjort ett fantastiskt jobb, allihopa där, skötaren (Lina Pergenius) och kuskar. Han är bra. Han är årets snabbaste häst på Solvalla och det var tidigt också när (han gjorde den prestationen), det var kallare i luften då.