Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet inför V75: ”Förhoppningsfullt”

Ante Lisell kör själv Perfect Dynamite på lördagFoto: Maria Holmén / Tr Bild
Perfect Dynamite har haft ett starkt år bakom sig Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Perfect Dynamite var bländande i årsdebuten. 

Nu siktas Ante och Tina Lisells guldklimp ännu en gång mot V75 – och är tydliga med att hästen har mer att ge. 

– Han känns bara som en unghäst ännu men han kommer att bli riktigt bra om två år när han fått mogna till, säger Ante Lisell. 

Rättviksparet Ante och Tina Lisell hade stora framgångar med sina hästar förra året, stallet körde in närmare 1,5 miljoner kronor. 

Och de två hästarna som stod för mestadels av det insprungna beloppet var numera tioåriga ”guldhästen” Super Zantos och yngre stallkamraten Perfect Dynamite.

Den sistnämnda åker till Mantorp på lördag för att ännu en gång lufta sig på V75. 

– Det känns förhoppningsfullt inför lördagen sen får vi se hur långt det räcker. Allt känns i alla fall väldigt bra och hästen känns jättefin här hemma, säger kusken Ante Lisell. 

”Vi tränar bara i skogen”

Det är i Rättvik som småtränarna Tina och Ante Lisell hör hemma och på träningslistan finns fem hästar. 

Hemma på gården har de tränat fram en hel del fina hästar som till exempel Blue Rocket. De har inga banor i toppskick att träna på men det är inget som tycks stoppa dem. 

– Vi tränar bara i skogen. Vi har en skogsväg här som vi kör på, det är fint här runt sjön i Nedre Gärdsjö, det är på baksidan av sjön som vi åker. Det är så vi håller på och vi har lärt oss hur vi ska göra här. 

Vid sidan av så har de vanliga jobb. 

– Jag kör lastbil och grävmaskin och min fru jobbar på hemtjänsten. Vi gnetar på så får vi lite lön själva och så gör vi det här så gott vi kan och orkar. Det är därför vi inte har 20 hästar, vi ska tycka att det är kul också och hinna med de vi har. Jag är inte intresserad av att ha boxvärmare, jag vill ha hästar som presterar, både jag och Tina. 

Perfect Dynamite har med råge passerat 1,5 miljoner kronor och är på god väg att nå tvåmiljonersgränsen. Och kanske tar hästen ett steg närmare redan på lördag. 

”Han har haft det lite krångligt”

Ante Lisell menar dock att det finns en hel del utveckling kvar i den sjuåriga valacken och att det här året handlar om att växa in i klassen. 

– Han har haft det lite krångligt. Det är han själv som ställer till det lite ibland. Han är lite som han är. Men han blir bättre och bättre med åren. Även om han kanske låter gammal för många så är han bara som en valp här hemma, han är som ett barn. Han känns bara som en unghäst ännu men han kommer att bli riktigt bra om två år när han fått mogna till om han får vara frisk och hel.