Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Bergharns” femåring stod för ny imponerande insats

Foto: TR Media / MVA Foto

Robert Berghs 5-åring Hakon Von Haithabu imponerade på Åby.

Lätt undan på nya rekordet 1.12,5/1640a - trots en resa i dödens.

Nu får Åbys segerrikaste häst i år gå i vintervila.

Välförtjänt!

Robert Bergh var V64-omgångens klart mest streckade häst med Hakon Von Haithabu. Varvet kvar styrde "Robban" resolut fram Hakon i dödens utanpå Waffle och Johan Untersteiner. Ändå lätt till slut på nya rekordet 1.12,5/1640a. Starkt!

Därmed tog Hakon Von Haithabu sin nionde årsseger på 14 starter och kan bli hästchampion på Åby 2017.

Det känns som att Bergh blir allt varmare i kläderna på sin nya hemmabana. Visserligen når han inte fjolårets drygt 29 miljoner kronor inkörda men segerprocenten ligger på drygt 24 på Mölndalsbanan vilket är väldigt bra. Och de millar som fattas på årets konto kan till stor del stavas Diamanten och Mustle Hustle.

Fantasia Sisu skvallrade också om att hon kan ha mer att hämta framöver.

"Bergharn" knappade även in två pinnar på ledande Peter Untersteiner i kuskligan men jag tror inte att han tar sitt första kuskchampionat på Åby. Det skiljer ännu sex segrar och mellan dem lurar Johan Untersteiner i vassen. Han fixade också en dubbel i går. Snygg styrning med danske C.Nu Gilbak där han till slut utnyttjade open stretch.

V64:an såg på förhand smålurig ut och betalade till slut drygt 28 laxar.

Steen Juul var den som fixade största delen av festen till dem som hade full pott. Han skrällde med Destiny i 3-årsloppet för ston. Satt sist varvet kvar men kunde profitera på att man eldade på ordentligt i täten under första varvet.

Danmarks Stig H Johansson var totalt bortglömd och bara streckad på en procent av kupongerna! Och 3-åriga ston borde få varningsklockorna att ringa hos oss spelare...

En annan Åbyhäst som imponerade stort var Carlos Söderströms 5-åriga märr J.J.

Carlos- som sällan vilar på hanen - blåste till spets varvet kvar trots 20 meters tillägg. Resten var en formidabel uppvisning. Den alltid goe och glade Söderström kunde kosta på sig att göra segergest redan 50 meter före mål.

Stefan Söderkvist har ett blekt år på Åby. Nu satte han punkt för V64:an genom att vinna med Stepping Spaceboy. Spets, lugnt tempo och säkert undan i en rask avslutning. En kuskseger.

Joel Uhrberg tog hem lärlingsloppet. Tredje invändigt blev som Sesam öppnar sig när favoriten Man O´War galopperade utvändigt ledaren 250 kvar.

Håller ändå Henna Halme (tvåa i går) som favorit i serien för lärlingar och ungdomar. Hon har en hygglig ledning (11 poäng före Marc Elias) inför de två avslutade omgångarna den 20 december även om det är dubbla poäng i potten då.

Carl Johan Jepson har redan mosat fjolårets resultat. Då blev det 10,9 miljoner inkört. Nu är han redan uppe i 21,9. Med en och en halv månad kvar. Gårdagens dubbel Grace River (Magnus Dahlén) och Jula Du Cash (Ulf Stenströmer).

Jag gillade sättet han svarade ut Robert Berghs storfavorit Whipped Eggs med Jula Du Cash. Det ska vara tävling i racen.

Precis som jag applåderade Bergh när han inte lade sig platt med Bitcoin för Johan Untersteiners klara favorit Mystery Tile. Även om det blev trötta ben redan i sista kurvan.

  3-åringsloppet blev väldigt galoppfyllt. Ingen skugga dock över Super Marreh som avlade sitt maiden och var smått överlägsen sedan Johan Untersteiner spetsat varje meter av racet och kört i ett jämnt 16-tempo. Trots att Super Marreh också tog ett par snubbelsteg in  på upploppet.

Glad geting

Tjejkvällen lockade lapp på luckan på Pegasus. Det är alltid glatt och roligt.

Sur geting

Hårt betrodda Don´t Be Shy fick ett tufft lopp i dödens och var aldrig segeraktuell.