Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergh: Travet kan lära av NHL-spelarna

De har det visserligen riktigt bra – men det är ändå kul att se hur mycket spelarna i World Cup bjuder på sig själva.

De vet verkligen hur viktiga deras fans är för dem.

Den senaste veckan har spenderats i Toronto. Det har blivit både en del trav och en del hockey.

Jag har hunnit se några World Cup-matcher i Air Canada Centre och jag måste säga att det är väldigt imponerande att se hur bra uppstyrt allt är. Till exempel så bor vi på ett hotell som är abonnerat för spelarnas släkt och bekanta och där är det en otrolig ordning på allt. Det finns gemensamma mötesrum där vi samlas för att äta frukost, lunch och så vidare.

De senaste dagarna har man fått lära sig lite mer om hur det funkar och jag måste säga att NHL och spelarfacket verkligen har tänkt på allt.

De femstjärniga hotellen har lottats mellan lagen som är på plats, spelarna får inte vara i ishallen och träna mer än tre timmar per dag och så vidare.

Men det handlar inte bara om spelarnas rättigheter. De har en del skyldigheter också och det har de inga som helst problem med.

Det är fint att se

En sak som slagit mig är hur medievänliga alla spelare är. De har insett att det är ett måste för sportens överlevnad.

Till exempel så finns det en liten stad utanför Toronto där alla matcher under World Cup visas på storbildsskärmar. Dit ut åker alla lag minst en gång under turneringen för att signera saker och träffa fans.

Ingen slipper undan och det verkar inte som att någon vill det heller. De vet verkligen hur viktiga deras fans är för dem.

När det gäller idrottsmän i Sverige så verkar de mest vara irriterade över att behöva vara med på sådana här tillställningar och ställa upp på intervjuer.

En dag kanske de förstår att ingen är större än sporten. Det har ju NHL-spelarna insett. De får visserligen mycket favörer, men de är beredda att ge tillbaka till samhället och sina fans.

Det tycker jag är fint att se.

* * *

Jag tror att våra sportchefer inom travet skulle utvecklas otroligt mycket av att få följa amerikansk sport och show på nära håll.

Det är bättre att de åker på sådant en vecka i stället för att göra endagarsevent på banorna, låta dem komma ur sin bubbla.

Och nu när vi ändå snackat om NHL:s spelarfack så kan jag lugnt säga att de inte skulle ha några problem med att lösa den pågående konflikten på Åby.

Hon står i en klass för sig

Mina tankar om lördagens V75-finaler på Solvalla:

V75-1: Bästa spiken är när 1 Delicious startar på V75. Hon har en härlig teknik och står i en klass för sig.

* * *

V75-2: Svårt lopp och många streck krävs. 2 Tiger Woodland har bra styrka, 8 Etosha Boko vinner när som helst och 7 Oceanic Clearence gillar jag modellen på.

* * *

V75-3: Bra chans för 1 Seedorf O.M.F. om han är lika fin som på Bergsåker. Vid gardering ta med 2 Jetset och min 12 Michelangelo Ås som jag tror gör ett topplopp.

Tre hästar räcker i guld

V75-4: En eller alla tycker jag det känns som. 10 Ottens Casher har imponerat och är hästen att slå för övriga.

* * *

V75-5: 5 Le Miracle är rätt favorit, men det låter påställt på 3 Spitcam Jubb vilket kan öppna upp. Passa 2 Heartbreaker V.S. som gick en jäkla långsida senast.

* * *

V75-6: Tre hästar räcker: 5 Shadow Woodland och 7 Nadal Broline kan nog låsa loppet, men ta även med 9 D.D.’s Hitman som gjort det bra bakom Nuncio.

* * *

V75-7: Jag tror 7 Wingait C.H. har toppchans som han gått på slutet. Enklare emot nu.