Bergh: Time out - jag behöver ladda om

Publicerad

De senaste veckorna har jag varit låg och inte mått bra.

Nu är det viktigt att lyssna på kroppen för att komma i form igen.

Därför tar jag en paus - både från loppkörning och från den här spalten.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Frågorna fortsätter komma om hur jag mår, vad jag har för sjukdom och när jag kommer börja köra lopp igen.

Tyvärr har jag inget riktigt bra svar på det.

Jag har testat köra lite fysträning och ibland fungerar det riktigt bra, andra dagar inte alls.

Då känner jag mig bara oerhört låg och trött.

Jag ska träna på gården

Har naturligtvis varit hos doktorn men på papperet ser de flesta värden bra ut. Mycket talar därför för att det är någon form av utmattningssymptom som jag har drabbat av.

Och visst har det varit ett intensivt år.

Att sedan morsan, efter en längre tids sjukdom, gick bort i cancer för ett par veckor sedan var kanske droppen som fick bägaren att rinna över.

Nu ska jag göra allt för att komma i form igen och måste lyssna på kroppens signaler. Jag kommer därför hålla mig hemma på gården och träna på till dess att allt känns bra igen. Då kommer jag att smyga igång med någon enstaka tävlingsdag.

Som entreprenör med höga mål är det viktigt att även vårda det mentala välmåendet och jag kommer söka hjälp hos min coach Stig Wiklund.

Jag behöver helt enkelt tid att ladda om.

Fortsatt hockeysnack i stallet

Stallet tågar annars på riktigt bra. Vi har kört in över 22 miljoner och håller oss i kvar i toppen på det.

Nya gården fungerar bättre och bättre. Vi har äntligen fått vår bevattningsanläggning på plats, den kommer bli riktigt nyttig för resultaten under nästa år.

Jag har också i dagarna fått ritningar över en backe på träningsanläggningen. Just backträning var en detalj som vi utnyttjade mycket - och framgångsrikt - under mina år i Sundsvall.

Det ser även bra ut i boxarna. Jag har generellt väldigt bra uppbackning bland hästägarna med både nya hästar och inköp av unghästar.

* * *

Det är roligt att kunna berätta att bröderna Sedin gjort en nysatsning och köpt in välmeriterade Royal Ice. En riktigt spännande häst!

Apropå hockeyspelare har jag även fått in Mats Sundins Bourbon Rain på träningslistan.

Bästa spiken kommer direkt

Mina tankar om morgondagens V75-omgång:

V75-1: Bästa spiken kommer direkt! 6 Bravo Navarone vinner V75 igen med Erik Adielsson.

* * *

V75-2: Här luktar det skräll lång väg. Strecka så långt börsen tillåter, om möjligt ta alla.

* * *

V75-3: Här kan 2 Junifaks vara en fräck chansspik efter att den finska storfavoriten lämnat återbud. Med 3 Myr Faksen, 7 Hulte Magnus och 10 Mel Odin är det helstängt.

* * *

V75-4: Tipset till min egen 12 Bullyoung som verkligen är i fin form. Klarar hästen bara starten och långresan ska chansen vara god.

Lurigt med V75-6-favoriterna

V75-5: Ännu ett väldigt öppet och svårt lopp. Min egen 11 Pacific W.F. känns spelvärd till blott 6 procent.

* * *

V75-6: Känns lurigt med favoriterna 2 Palermo Broline och 8 Erik Sting. Ger därför tipset till 11 Brothers in Am.

* * *

V75-7: Fungerar 4 Serious Try ska det vara bra chans, men det var länge sedan han vann. Ta med 2 Global Rebel, 5 X.Factor N.O. och min 9 Officer C.D.

Robert Bergh
Robert Bergh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag