Bergh självkritisk: "Körde för tidigt"

Publicerad

Geisha Sund var storfavorit inför den första avdelningen på Bergsåker. 

Länge såg det också ut att bli seger för Robert Berghs häst. 

Då kom Evin Boko och Mika Fors med en våldsam fart på upploppet. 

– Det var jag som körde för tidigt, säger en besviken Robert Bergh till TV12 efter loppet. 

Många trodde på Robert Bergh och Geisha Sund inför den första V75-avdelningen på Bergsåker. 

Och även om värmningen inte imponerade såg hästen fin ut när det väl var dags för lopp. 

Efter att ha spenderat större delen av loppet längst bak i fältet stod "Bergharns" häst för ett rejält ryck – och såg ut att ha kopplat ett vinnargrepp. 

"Det var jävligt surt" 

Någon vinst blev det dock inte. 

På upploppet kom i stället en vilt spurtande Evin Boko – och klev förbi Geisha Sund på upploppet. 

Då ilsknade Robert Bergh till på sig själv.

– Hon var ju bra som tusan men det var jag som körde för tidigt, det var jävligt surt. Kör man lika dåligt i alla lopp blir det inte bra, säger han till TV12. 

"Spurten är otroligt bra" 

Desto nöjdare var vinnarkusken Miika Fors: 

– Jag var tvungen att hitta fina ryggar, därför gick jag inte ut i tredjespår så tidigt. Hon kändes jättefin hela vägen, även om sista svängen var svår. Efter det gick hon jättefint. 

I studion hyllade experten Jennifer Tillman båda hästarnas insats.  

– Evin Bokos spurt är otroligt bra. Båda hästarna tycker jag stod för jättefina prestationer. Man får beundra Miika Fors som vågar sitta kvar där, säger hon. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag