Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergh: Låt alla få se måldomarnas bilder

Jag föredrar att se framåt, men den här veckan finns det fog för att titta lite bakåt också.

Till att börja med så var det jättetråkigt att Nahar blev påkörd när han öppnade så bra för en gångs skull och hittade rygg ledaren. Som loppet utvecklade sig hade det varit jätteintressant att få köra honom från den positionen.

Peter Untersteiner fick några dagars avstängning och böter för trängningen, och flera jag pratat med hade svårt att värdera situationen efter att ha sett pubikfilmen.

Men hade de fått se måldomarens film så hade det inte varit något snack om saken.

Lägg ut måldomarnas kameravinklar

Och det är just det jag vill komma till. Att även publiken på plats och i tv-sofforna får ta del av materialet måldomarna använder sig av för att komma fram till ett beslut. Framför allt saker som händer senare i loppen.

Öppenhet tjänar vi på.

Inom fransk travsport arbetar de på det viset och i NHL visas det alltid upp tydliga bilder som visar varför folk blir avstängda.

På Vincennes är skärmen inne hos måldomarna tre gånger tre meter stor. Ekipagen visas upp i så gott som normal storlek och när man vet att de har så bra förutsättningar blir det enklare att köpa deras beslut. Publiken får dessutom alltid se den vinkel som bäst återspeglar situationen.

8 000 kronor till Barncancerfonden

I söndags fick Frölunda låna min Digital Control för en dag. Vi hade inget vidare flyt med loppet men ett sjundepris och 8 000 kronor blev det.

Pengarna har vi tillsammans bestämt oss för att skänka till Barncancerfonden.

Det finns en rysare i V75-4

Mina tankar om morgondagens V75-omgång från Örebro:

V75-1: 5 Fossens Bonus har ett bra spår och är snabb ut. På ett sätt är det en bra spik - men man ska ha i beaktande att jag vill prova från start med 7 Chivas Boko och motbud saknas inte. 9 Seedorf O.M.F., 10 Queer Fish och 11 Heartbreaker V.S. har alla hög kapacitet.

V75-2: Jag har en bra känsla för 2 Well Done la Marc. Hästen är startsnabb och kommer att sitta i ledningen i det här loppet.

V75-3: Tipset till 3 Global Money, men 1 Allaballakaitoz ska med på läget och 8 Cool Keeper har en hög kapacitet.

V75-4: Jag tycker mig ha hittat en bra rysare i 9 Galactica.

Jag tror på chans med min egen

V75-5: 10 Windy Ways är en grym häst men det är lite svårare att vinna från bakspår på Örebro, så därför kan det vara värt att dubbla systemet med 3 Bethel Hanover.

V75-6: Även här hittar vi en stor favorit från ett bakspår. Mitt tips går till 2 Coldtown. Med 2, 3 och 9 känns det helgarderat.

V75-7: 12 Alfas da Vinci var dålig senast och har blivit behandlad sedan dess och 13 Mellby Viking har inte startat på lång tid. Därför tror jag på chans med min egen 10 Opitergium som har tre lopp i kroppen och får springa barfota för första gången i min regi.