Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergh: Klart att chefer och aktiva ska umgås

Ännu en positiv vecka för travet.

Delårsrapporten för det första kvartalet kom ut i veckan och det var fantastiska siffror som visades upp.

Vi snackar om en ökning med drygt fem procent - och då är inte V75 Boost och virtuell racing inräknat.

Och det bästa är att det ser ut att vara en trend. Sista kvartalet i fjol fick vi se en stegring på cirka 2,5 procent på spelet och det är glädjande att vi nu får se att intresset för sporten fortsätter att öka.

Jag kanske även bör nämna att extrapengarna vid jackpottomgångar inte är medräknade i de här siffrorna. Har pengarna omsatts en gång kan de inte göra det igen.

Det är klart vi ska umgås

För några veckor sedan nämnde jag att Erik Adielsson var ett namn för ST:s styrelse. Nu har det klubbats igenom och jag är fortsatt positiv till det. Jag är övertygad om att han kommer att bli en mycket bra länk mellan oss aktiva och de som sitter i styrelserummet.

Röster har höjts om att chefer och aktiva inte ska umgås - men jag tycker precis tvärtom. Vi kommer mycket längre om vi jobbar tillsammans som en familj.

En annan positiv grej som skedde i veckan var den paneldebatt som genomfördes. De som inte kunde vara på plats hade möjligheten att följa den via videolänk.

Många fick svar på sina frågor och jag tycker att man ska fortsätta med det här.

Alla tjänar på öppenhet. Där har ST och ATG mycket att tillföra. Både mot travbanorna och de aktiva.

* * *

Det är roligt att få ett bra lag att heja på direkt när man flyttat ner till Göteborg. Frölunda gör det riktigt bra i SM-finalen och det är spännande att följa matcherna. Det blir roligt att se hur de klarar sig mot "Skelläfte" på söndag.

Spets - då kan Ed You vinna

Mina tankar om lördagens V75-omgång:

V75-1: 6 Bravo Navarone är favorit. Men han går upp en klass och har ett besvärligt läge. Det finns flera med samma kapacitet i det här loppet. För att nämna tre: 1 Above All Ås, 2 Make it Quick och 7 Queer Fish.

* * *

V75-2: 1 Tekno Odin har inte visat form på länge. Jag ger tipset till 8 Myr Faksen då jag tror det blir körning från start.

* * *

V75-3: Knepig gulddivision. 1 Venkatesh är favorit men kommer att tvingas släppa då han ofta skentravar i ledningen. Ojämnt bakom. 7 Ed You kan vinna om han kommer till spets.

* * *

V75-4: 6 Calle Laday är väldigt stor favorit, men segerchansen är nog inte lika hög. Håll koll på vilka som rycker skorna om ni inte har råd att ta med alla.

Ett bra trehästarslås i sjätte avdelningen

V75-5: Största favoriten för dagen i 7 Propulsion. Han imponerade senast, men det är lång distans och han är en amerikansk häst. Därför tycker jag att det absolut kan vara värt att dubbla systemet med 1 Alkalizer Am.

* * *

V75-6: 3 Volstead gör alltid topplopp men jag tycker ändå att 5 Michelangelo Ås och 7 Daley Lovin ska med på kupongen. Ett bra trehästarslås.

* * *

V75-7: Jag tycker att 2 Voulez Vous har en bra kapacitet. Har lopp i kroppen och perfekta förutsättningar.