Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergh: ”Det har varit ett helt magnifikt år”

Foto: Lars Jakobsson TR Media / TR Media
Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD / TR MEDIA

Robert Bergh inledde veckan strålande med att plocka hem alla fyra V4-loppen under måndagen på Åby. 

– I år har det varit magnifikt, att det fortsätter i december är otroligt och ruskigt bra, säger 50-åringen. 

Nu väntar V75 på hemmaplan för formtränaren som är minst sagt taggad. 

Åbytränaren Robert Bergh har haft ett lysande år. Förutom storsegrar som bland annat den i Svenskt Travkriterium med Power i höstas så har faktiskt stora delar av hans stall presterat. 

Det är också något han själv tror är en framgångsfaktor som lett till att hans träningsadepter har sprungit in över 32,5 miljoner kronor i år. När han under måndagen vann de fyra loppen på V4-spelet på hemmabanan så var det minst sagt en maktdemonstration. 

– Det var en jättebra måndag det här alltså, säger Robert Bergh och skrattar. 

”Har varit magnifikt” 

Men han berättar faktiskt att det inte var första gången som han fick in full pott på V4-spelet. Bergh gjorde faktiskt samma sak för tretton år sedan på Bergsåker. 

– Det hade jag glömt bort. Det var så många år sedan. Det var läckert. Det är kul att få ha gjort det med egentränat nu också. 

– I år har det varit magnifikt, att det fortsätter i december är otroligt och ruskigt bra. 

Robert Berghs förvåning beror mycket på att hans topphästar i stallet nu tagit vintervila, men som sagt. Han har bredden. 

– Redan för tre veckor sedan har vi börjat ställa undan de som ska gå på vintervila. Sen blir det till att bygga på i vinter när vi ska börja sitta och trimma de här bra treåringarna och bra starthästar inför en ny säsong. Att de som är kvar på banan springer så här fint, det är ju en härlig kombination. 

Laddad för V75 på hemmaplan 

På lördag är det dags för V75 på hemmaplan för Robert Bergh. Då gör det inget att ha bra form i stallet. 

– Jag fick lite bra lägen och har många bra hästar till start under den lördagen. Det blir ju alltid lite spännande, säger han. 

Det är tidigt på veckan, men vilka ser du som dina främsta chanser på lördag? 

– Miss Sober känns bra och har ett fint läge. Sen har även Island Life varit riktigt bra i sin comeback och har bra förutsättningar. Det är väl de jag tänker mest på V75 sen har jag även lite bra chanser i ramloppen.