Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
 Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Bergh: "Det blir inte trovärdigt"

Publicerad

Travtränarna på Jägersro har fått mycket hyllningar efter protesten under onsdagskvällen.

Men stortränaren Robert Bergh tycker det gjordes på fel sätt.

– Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger Robert Bergh till Travronden.

Under onsdagskvällen protesterade Jägersros tränare mot att de inte fått vara med och påverka i turerna kring nästa års tävlingsschema.  

– Det finns en gräns för hur nonchalant vi kan bli bemötta, sa tränaren Joakim Lövgren i ATG Live då.

Robert Bergh kritisk

Ledaren i tränarligan, Robert Bergh, väljer nu att kritisera hur protesten utfördes, i en intervju med Travronden. 

– Visst kan det krävas och fungera med en strejk, men det som Jägersrotränarna gjorde på hemmabanan i går var ingen sådan. Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger Robert Bergh till Travronden.

"Gäller att bli starkare"

"Bergharn" tror att protesten kunnat få mera genomslag om den saluförts i förtid. Han menar också att det finns andra vägar att gå. 

– Tränarföreningen på Solvalla har varit stark och fått gehör för en del av sina önskemål. Däremot har inte Travtränarföreningen på riksnivå lyckats på samma sätt. Här gäller det att bli starkare, det går inte att skylla allt på ST/ATG, säger stortränaren till tidningen.

Han själv är positivt inställd till nästa års tävlingsschema: 

– Jag tycker att lösningen känns ganska bra. Det hade inte varit rätt att börja peta i V86, då det spelet går stabilt och Solvalla dessutom börjat bygga upp intressanta meeting, som exempelvis Margaretas unghästserie, kring dessa dagar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag