Bergh: "Det blir inte trovärdigt"

Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Travtränarna på Jägersro har fått mycket hyllningar efter protesten under onsdagskvällen.

Men stortränaren Robert Bergh tycker det gjordes på fel sätt.

– Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger Robert Bergh till Travronden.

Under onsdagskvällen protesterade Jägersros tränare mot att de inte fått vara med och påverka i turerna kring nästa års tävlingsschema.  

– Det finns en gräns för hur nonchalant vi kan bli bemötta, sa tränaren Joakim Lövgren i ATG Live då.

Robert Bergh kritisk

Ledaren i tränarligan, Robert Bergh, väljer nu att kritisera hur protesten utfördes, i en intervju med Travronden. 

– Visst kan det krävas och fungera med en strejk, men det som Jägersrotränarna gjorde på hemmabanan i går var ingen sådan. Jag har faktiskt svårt att förstå vad de egentligen höll på med och det blev inte trovärdigt, säger Robert Bergh till Travronden.

"Gäller att bli starkare"

"Bergharn" tror att protesten kunnat få mera genomslag om den saluförts i förtid. Han menar också att det finns andra vägar att gå. 

– Tränarföreningen på Solvalla har varit stark och fått gehör för en del av sina önskemål. Däremot har inte Travtränarföreningen på riksnivå lyckats på samma sätt. Här gäller det att bli starkare, det går inte att skylla allt på ST/ATG, säger stortränaren till tidningen.

Han själv är positivt inställd till nästa års tävlingsschema: 

– Jag tycker att lösningen känns ganska bra. Det hade inte varit rätt att börja peta i V86, då det spelet går stabilt och Solvalla dessutom börjat bygga upp intressanta meeting, som exempelvis Margaretas unghästserie, kring dessa dagar.