Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BERGH: Bygg något storslaget av Solvalla

Jag har tidigare skrivit att det måste göras något åt Solvalla.

Nu verkar det äntligen vara på gång.

Går allt i lås finns alla möjligheter att nischa upp huvudstadsbanan till något speciellt.

Ni som brukar läsa mina krönikor i SportExpressen vet att jag tjatat lite om att Solvalla borde sälja marken, flytta till något lättillgängligt ställe och bygga nytt.

Nu ser det ut att kunna bli verklighet. Solvalla har i alla fall börjat prata om att göra något med Stockholms stad. Det ska byggas bostäder i ett projekt som förväntas generera uppåt en miljard kronor i intäkter.

Med såna pengar finns alla möjligheter att bygga något storslaget.

Varför inte en högklassig tävlingsanläggning och gärna en längre bana (1 200-1 400 meter)?

Det vore grymt bra för svensk travsport.

Solvallas nya styrelse och tjänstemän verkar ha fått båten att gå framåt igen. Förut har det mest klagats på vad man inte kan och får göra. Nu fokuseras det på de saker man kan göra något åt i stället.


Det gläder mig också att de kommer att driva restaurangen i egen regi från och med i sommar - för där finns det mycket att förbättra.

Den som ska driva det har erfarenhet av flertalet elitlopp och har en bra anknytning till travet, vilket är viktigt i arbetet med att bygga broar mot häst-ägare och få till samarbeten med kuskar och tränare. Någon som kan restaurangbranschen men även har insikt i travsporten.

Nu när de ska driva restaurangen själva behöver de inte jaga vinster varje dag och kan i stället se det långsiktigt. Mår restaurangen bra, mår Solvalla bra och vice versa.

En barnfamilj ska kunna komma dit och köpa korv och dricka eller en Dagens rätt till ett bra pris om de känner för det. Det behöver inte vara så dyrt och det måste inte vara en massa lyx.

Alla ska kunna passa in och känna sig hemma.

Mina tankar om dagens V75-omgång:

V75-1: 10 Roses Glory kommer från en knepig prestation. Den måste garderas. Jag framhåller den mycket troliga ledaren 4 Evelina Palema. Ta även med 1 Indoor Voices som kommer att gå barfota fram och få Björn i sulkyn. Det måste beaktas.

V75-2: Mycket lurigt lopp med en orutinerad favorit. 11 Calle Laday har styrkan och göra saker själv i loppet.

V75-3: Favoriten 7 Tangen Stegg är otroligt lynnig. Nu kör Björn och det har nog bara höjt spelprocenten, inte humöret på hästen. Mina två tips är 2 Odins Eld med Örjan och 13 Finnskog Fokus som var otroligt bra på Vincennes.

V75-4: Favoriten har väldigt svårt att hålla reda på benen. Här luktar det skräll. Min vinnare är 3 Boomer. Ta även med 9 Dragon Powerfly.

V75-5: Svårt lopp igen. 9 Evening Prayer gjorde ett riktigt bra lopp sist. Okej föutsättningar nu och jag tippar henne. Men visst finns det motbud. Kom ihåg 11 Lovely Sky.

V75-6: 15 Candor Hall har hållit igång hela vintern. Nu är det helt andra förutsättningar med barfota och andra banor. Jag tror han får det svårt att hinna i kapp 1 El Cantante. 2 Swing Kronos och 7 Persos Smokie ska med vid gardering.

V75-7: 3 Propulsion är stor favorit och det är enbart baserat på träningsrundor Han ska absolut garderas. Det är årsdebut och vi har inte sett något än. Jag tippar 4 Je T'aime Express som fått hårdhet i vinter, körs barfota runtom och mycket väl kan pipa till ledningen. En bra chansspik.