Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergh: Björn Goop gör mig ruskigt besviken

Nyheten om Fabrice Souloys systematiska doping slog ned som en bomb inom travvärlden.

Ändå fortsätter folk att hjälpa honom.

Det gör mig mycket bekymrad.

Jag landade i Toronto i förrgår. Nahar ska tävla i Maple Leaf Trot i morgon och det kan även bli någon hästaffär under tiden jag är här.

Blir det någon tid över ska jag försöka hinna med att se en World Cup-match i ishockey också.

När det gäller Nahars chanser så är jag väl inte full av förhoppning. Jag körde ett jobb med honom i går och han känns inte helt på topp. Jag tror det blir svårt för oss att vinna, speciellt med tanke på att det blev spår 8.

Målvakterna måste bort

Det var verkligen en bomb som slog ner i travsportens värld i fredags, när härvan kring den franske travtränaren Fabrice Souloy avslöjades.

Det är troligtvis tidernas största skandal inom sporten.

Som tränare och kusk känns det otroligt trist att tvingas möta hästar med sådana mängder kemikalier i kroppen.

Det är skrämmande hur lätt det är för dopingdömda, och nu snackar vi inte karledssalvor och kortison, att hitta målvakter som hjälper till att träna och köra lopp åt dem. I längden tror jag det skapar en misstro från gemene man som spelar på, och följer, travsporten.

Det är otroligt viktigt att vi får ett slut på dessa målvakter om vi ska kunna bibehålla förtroendet för travsporten runtom i världen.

Björn Goop förbryllar mig

Jag tycker att Björn Goop är en otrolig driver och en trevlig människa, men jag måste erkänna att jag blev ruskigt besviken på honom när han flög till Frankrike i fredags och drog på sig Souloy-blöjan igen. Björn säger sig vilja vara en ambassadör för svensk travsport, men det verkar bara gälla när han får pengar för det. Så fort han riskerar att bli lidande själv är det inte lika kul.

Det är vad man gör som räknas, inte det man pratar om.

Det som är mest märkligt med Björn är att han har egna hästar i Frankrike som möter Souloys och blir frånåkta hela tiden.

Ändå är han redo att ställa upp. Det förbryllar mig verkligen.

Det kan bli en tidig julafton

Låg klass på loppen och en rejäl jackpott innebär att det kan bli rena rama julafton på Solänget på lördagen. Så här går mina tankar om V75-loppen:

V75-1: Tipset till 10 Il Sånna som löser distansen bra. Det känns som att 3 Danne Edel, 6 Global Rebel och 10 Il Sånna är ett bra lås att inleda jackpottomgången med.

* * *

V75-2: Ruskigt svårt. En helgardering kan visa sig vara väldigt nyttig. Får 4 Fika till aktionen så borde hon ha en bra chans.

* * *

V75-3: Här går jag på 8 Narold Vox som klarar att hålla farten över mållinjen och det kommer att bli mycket värt i detta lopp. Det är helgarderat om ni lägger till 7 Shadow Woodland.

Ola Montana får tipset i V75-4

V75-4: Här tror jag att 1 Pave Faks håller undan från start till mål.

* * *

V75-5: 1 Linus Boy, 5 Ola Montana och 6 Quick One är nog bättre än övriga i loppet. Tipset till Ola Montana.

* * *

V75-6: 11 Snyting kommer från bra prestationer. Garderar man så bör man ha med 1 Carja och 7 Alan Wadd.

* * *

V75-7: Bra förutsättningar för 3 Mellby Apollo - men han är värd att gardera med 1 Emmett Brown, 10 Special Promise och 12 Olympia Gold.