Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergh: Allt regnande i sommar har satt stopp

Alla drömmer om ett soligt augusti - men speciellt jag.

Om det fortsätter att regna på det här viset kommer min flytt dra ut på tiden.

Det är många som undrar hur det går med bygget av min nya gård i Hajom.

Många frågor om när jag ska flytta och så vidare.

Den enkla svaret just nu: Jag vet faktiskt inte riktigt.

Om allt hade gått enligt planerna så hade vi redan varit igång där nere, men det har dykt upp en del intressekonflikter under resans gång som gjort att allt förskjutits.


Trist så klart, men när man tittar på själva bygget så glömmer man bort det tråkiga och blir på glatt humör.

Allt är riktigt bra gjort och allt jag vill ha på plats är på plats.

Det är en riktig drömanläggning i mina ögon och jag har fått exakt samma längd på banorna och backarna i Hajom som jag har i Sundsvall.


Ja, förutom rundbanan då, för den är inte byggd än.

Allt regnande i sommar har satt stopp för det.

Det går helt enkelt inte att göra bankroppen när det regnat så mycket som det gjort i sommar.

Vi får helt enkelt hoppas på mycket sol i augusti. I så fall kan vi nog flytta in i början av september.

På den nya anläggningen finns det plats för HELA 160 hästar och då jag får med mig mellan 105 och 110 hästar från Sundsvall så kommer det att finnas gott om plats - för såväl nya som gamla hästägare.

Min genomgång av V75-omgången på Rättvik på lördag:

V75-1: Det här vinner Nimbus C.D. Det är synd att Örjan inte svarade när jag kom farande med Montdore i våras, då hade kanske Nimbus C.D. agerat annorlunda nu och varit enklare att fälla den här gången.

V75-2: 4 New Kiss är en känslig favorit. Har aktionsproblem i svängarna och får den inte ledningen luktar det skräll. Min egen 1 Digital Control är ett motbud om det inte blir regnig bana.

V75-3: Ed You är på väg uppåt i form och måste räknas även om han har fått ett spår långt ut på vingen. Standout är det naturliga motbudet.

V75-4: 6 El Cantante har varit ifrån länge och det är svårt att veta om han tagit loppen på rätt sätt. Jag tippade 1 Persos Bojje i den här spalten för några veckor sedan och han får tipsnicken igen. Han har ett betydligt bättre utgångsläge den här gången.

V75-5: 1 Lejsa Kongen trivs i den främre träffen så han kommer säkert göra ett bra lopp. Det kan lätt strula till sig härifrån. 11 Flex står bra inne i klassen.

V75-6: Jag tippade 6 Ni Talar Bra Latin sist och då blev det bara fel. Bättre läge den här gången och han borde vinna det här loppet.

V75-7: Många bra hästar i ett lurigt lopp. 1 Part Nan Angelen kan vara en rysare nu när jag testar honom barfota runtom för första gången.


För att se Robert Berghs kommentarer om alla sina V75-hästar – klicka på den här länken.