Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bergh: Åby igen - det gäller att passa på...

Nya förutsättningar denna vecka.

Då passar jag på att tävla på min hemmabana.

Som ni säkert har märkt så är jag tillbaka och kör på Åby i dag. Förklaringen till min tillfälliga comeback är enkel: Banveterinären som tidigare polisanmält mig är ledig.

Det känns skönt att få chansen att tävla på sin hemmabana för en gångs skull. Och mer blir det framöver. Dels är banveterinären i fråga ledig fler tävlingsdagar i september och oktober, dels har han fått hårdare direktiv att följa från sin arbetsgivare Jordbruksverket.

Det måste fungera likadant

Först och främst ska han jobba som alla andra banveterinärer i Sverige, och vill han polisanmäla någon tränare eller kusk framöver så måste han lämna in en skriftlig anmälan till Jordbruksverket som i sin tur får avgöra om det är något att gå vidare med eller inte.

Just den biten har varit otroligt viktig för mig, att det fungerar likadant över hela Travsverige.

Nu får vi se vad det blir för åtgärder när det gäller de sex anmälningar han redan skickat in till Mölndalspolisen. När mitt ärende är avklarat ska jag nog kunna börja tävla på Åby på heltid igen.

Visst finns hedern i Norge...?

Jag ser att rättegången mot Bo Westergård har inletts i Norge. Åklagaren yrkar på tre års avstängning och 700 000 norska kronor i böter. Westergård har ju behandlat sina hästar med dmso/kemikalier och jag tror verkligen att han åker dit.

Nu är det bara att hålla tummarna för att ingen hoppar in och står som målvakt för hans träningsverksamhet framöver.

Den hedern hoppas jag finns i Norge. Man kan ju inte bli frånåkt av en fuskare ena dagen bara för att hjälpa honom nästa.

Så dum kan väl ingen vara?

* * *

Jag har ju tidigare framfört kritik mot antidopingarbetet inom svensk travsport - men i dag kommer motsatsen bevisas med buller och bång. Och den här gången snackar vi inte om karensdagar på kortison...

Så här går mina tankar

Mina tankar om morgondagens V75-omgång:

V75-1: 7 Sugarmakesmecrazy är bra och går nu med optimal balans. Det är dock inte givet att han får slag i 2 Serious Try.

* * *

V75-2: Vidöppet och nästan alla kan vinna. Mina två, 8 Lirac de Zeun och 12 Lottie Palema, har båda bra form och ska streckas.

* * *

V75-3: 2 B.B.S.Sugarlight har läget men inte haft samma studs i år och är värd att gardera. Ta med 3 Knows Nothing som är distansgynnad.

* * *

V75-4: 6 Ossmann är snabb men lite ojämn. Ändå ett vettigt spikförslag. Garderar man är 5 Manfred Viking på startvolten intressant.

Tre hästar höjer sig i avslutningen

V75-5: Svårt lopp med skrällpotential. 3 Etosha Boko har lopp i kroppen och jag tror han är bästa hästen.

* * *

V75-6: Spiken kommer här i 6 Seedorf O.M.F. som jag tror leder runt om.

* * *

V75-7: Tre hästar tycker jag höjer sig över mängden: 6 Ottens Casher är spurtstark, 11 Casanova Sisu såg bra ut i derbykval och 3 Palermo Broline som har fin kapacitet.