Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bengts restskatt: En miljard kronor

Foto: TR Media/KANAL 75

Bengt Ågerup har åkt på en rejäl skattesmäll. 

Summan? Drygt en miljard kronor. 

– Eftersom Bengt Ågerup tillsammans med sin familj varit bosatt i Frankrike och senare i Schweiz under de senaste 20 åren är domen förvånande, säger hans advokat Anna Romell Stenmark i ett pressmeddelande. 

Bengt Ågerup är en av Sveriges 187 miljardärer. 

Bland mycket annat äger Ågerup flertalet travhästar, som tränas av den svenske stjärntränaren Daniel Redén via Stall Zet.

Dessutom har han i flera år varit starkeman i den allsvenska fotbollsklubben Sirius.  

Nu har Ågerup, som 2011 tjänade mer än tre miljarder kronor när han sålde sitt bolag Q-Med till ett bolag i Schweiz, hamnat i strul med myndigheterna. 

Anledningen? En tvist med Skatteverket om var han ska varit bosatt mellan åren 2008 - 2013, det skriver Veckans Affärer.  

”Det är anmärkningsvärt”

Enligt Ågerups företrädare, advokatfirman Lindahl, har miljardären de 20 senaste åren varit bosatt i Frankrike och Schweiz. 

Något det uppenbarligen råder delade meningar om. 

I dagarna kom en dom mot Bengt Ågerup från förvaltningsrätten i Uppsala, som förkunnar att miljardären ska betala drygt en miljard kronor i restskatt. 

Förvaltningsrätten anser nämligen att Ågerup under perioden varit bosatt i Sverige. 

”Förvaltningsrätten har inte beaktat någon av de invändningar som framförts i målen. Framförallt är det anmärkningsvärt att domstolen inte bemött de slutsatser som redovisats i rättsutlåtandet av två av Sveriges främsta experter på området”, står det i ett pressmeddelande från advokatfirman Lindahl, enligt Veckans Affärer.  

Kommer överklaga 

Advokat Anna Romell Stenmark menar att domen är förvånande, och i pressmeddelandet framgår det även att den kommer överklagas. 

”Bengt Ågerup, hans advokat Anna Romell Stenmark, samt hans övriga ombud i målen, Ulf Tivéus och Joakim Wittkull, bedömer att det föreligger övervägande sannolikhet att kammarrätten beslutar till hans fördel”, står det i pressmeddelandet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!