Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bengt kommer inte att glömma den här dagen

Galopp i starten.

Ändå bara bäst.

Wild Love imponerade.

Vi fick se en vass vinnare redan i V75-1. Fyraåriga Wild Love hade visat prov på fin fart redan innan lördagens start. Men den här insatsen var något extra.

Det började dock på allra sämsta vis då hon kastade sig i galopp när kusken begärde lite extra av henne kort efter start. Kevin Oscarsson hade trots fadäsen inte gett upp hoppet, utan styrde till dödens 1 100 meter från mål. Det offensiva upplägget bar frukt (snyggt att våga!) och efter en tung slutrunda var Wild Love bara starkast till slut.

En intressant häst som borde kunna fylla på kontot rejält framledes.

– Skit också, nu får vi åka hem tomhänta tänkte jag direkt efter galoppen. Det här är omtumlande, men jätteskoj så klart. Vi har sett att hästen är på rätt väg, hon har blivit mer musklad och så vidare, så jag visste ju att jag hade en bra häst. Det är jättestort att få vinna på V75. En dröm som jag nog inte trodde skulle slå in, sa Bengt Simberg.

Seger i V75-debuten för Bengt alltså, inte illa. Den här dagen lär han inte glömma i första taget. Stort grattis!

Stoet testades förresten barfota runt om för första gången, vilket inte gjorde henne sämre i alla fall… Just barfotabalans på Love You-avkommor är riktigt lyckat. Det verkar passa extra bra, helt enkelt. Det är inget nytt fenomen men likväl värt att ta fasta på för er som spelar.

Stall Stefan Melander hade en fin dag och åkte hem med två segrar.

Milligan’s School inledde starkt när han kom från andra sidan Atlanten. Men sedan gick det sämre en period. Det berömda gruset i maskineriet, ni vet.

Men nu är hästen rejält på gång igen. Efter att Anna Mix och On Track Piraten duellerat i jämnt tempo där framme så kom Milligan’s School med en vass slutrökare – och segern blev bekväm till slut. Detta efter att ekipaget suttit i fjärde invändigt varvet kvar.

Det var Ulf Erikssons första triumf i Gulddivisionen och segergesten satt där den skulle!

Huvudnumret på förhand var Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren. Bättre fält har vi väl skådat men det var ändå en hel del fina fyraåringar med.

Och det var de hästarna som var med och körde tufft från början som även slogs om segern. Zack’s Zoomer fick jobba hårt för att komma till spets. Den tidiga ledaren Calle Crown tvingades mer eller mindre släppa med tanke på det uppskruvade tempot. I början av upploppet uppenbarade sig luckan och Calle Crown närmade sig – men Örjan Kihlström (som tog en tjusig trippel inom V75) manade på sin häst med det som behövdes och Zack’s Zoomer sträckte på sig snyggt.

Stefan Melander, som hellre tittar på trav från USA än sover om nätterna, såg hästen på tv och gillade vad han såg. När fyraåringen var till salu slog han till. En bra affär som det verkar. ”Tarzan” har onekligen näsa för just det där med att ta in importer. Nuncio är ju ett annat hyfsat exempel...

Stall Conrad Lugauer har sällan skådad form i stallet. Faktum är att man har selat ut fem raka vinnare efter att Breidabliks Cognac vunnit V75-4. Och det hur enkelt som helst, trots en resa utvändigt om ledaren. Vi snackar ren och skär lekstuga. Trots orutinen duger han i värre sammanhang.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!