Bekräftat: Han kör favoriten i Elitloppet

Ulf Ohlsson kör favorittippade Ecurie D. i Elitloppet
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Valet är gjort.

Det blir Ulf Ohlsson som kör favorittippade Ecurie D. i Elitloppet, skriver Stall Hamre på Twitter.

– Det är roligt att få köra honom i ett lopp till och det är inte vilket lopp som helst, det ska bli spännande, säger Ulf Ohlsson. 

Ecurie D. blev som första häst inbjuden till Elitloppet. Stjärnhästen ses som en av förhandsfavoriterna till totalsegern och körs i vanliga fall av Björn Goop. Men sedan Goops egen häst Moni Viking fick en elitloppsbiljett förra veckan har platsen som kusk bakom Ecurie D. stått öppen.

Fram tills nu.

Nu bekräftar Stall Hamre som tränar Ecurie D. att det blir Ulf Ohlsson som sitter i sulkyn den 30 maj.

– Det bestämdes i eftermiddags, säger Frode Hamre till trav365.no.

Men det fanns en hel drös med kandidater.

– Jag har fått mängder med sms från tyska och italienska kuskar som erbjudit sig att köra. Det har varit helt galet, fortsätter Hamre.

Ohlsson: ”Känns jättebra” 

Ulf Ohlsson är Sveriges segerrikaste kusk men har aldrig vunnit Elitloppet. Bästa placeringen är från 2018 då han slutade trea med Nadal Broline.

– Det känns jättebra. Det är fantastisk häst och jag körde honom i debuten och vann. Det är roligt att få köra honom i ett lopp till och det är inte vilket lopp som helst, det ska bli spännande, säger Ulf Ohlsson.

Han fortsätter: 

– Han har visat en väldig kapacitet, nu blev det inte så bra i Olympiatravet men i alla andra lopp har han varit jättefin.