Foto: Kanal 75
 Foto: Kanal 75

Vann 1,4 miljoner – efter superinsatsen

Publicerad

Under lördagen avgjordes tvååringsloppet Svenk Uppfödningslöpning på Jägersro.

Och som så många gånger förut lyckades Svante Båth i ett unghästlopp – hans Global Welcome var bara bäst.

– Väldigt väldigt imponerande faktiskt. Det är en riktig, riktig kämpe, säger Svante Båth i TV12. 

Svante Båth hade fem hästar i Svensk Uppfödningslöpning och unghästspecialist som han är gjorde han det bästa av det och tog en dubbel. Han var dessutom fyra i loppet.

Bäst av Båth-hästarna var Global Welcome som fick en tuff resa, men bara var bäst. Och Svante var imponerad.

– Väldigt väldigt imponerande faktiskt. Det är en riktig, riktig kämpe, säger Svante Båth i TV12. Jag var helimpad av Atraversiamo också. Men man kan inte mer än vinna, och det går inte att få ett tuffare lopp än Global Welcome. Så idag var det bästa hästen som vann, säger Svante Båth i TV12. 

"Otroligt imponerande"

I TV12-studion öster de komplimanger över vinnaren, och menade att det helt enkelt var den bästa hästen som vann. 

– Bländande stil hela vägen och en otroligt imponerande insats, säger Sofia Aronsson, som refererade loppet med Patric Skoglund.

– Erik har honom i handen hela tiden, och han avgör ju när han så önskar, säger Anders Malmrot.

Segerkusken Erik Adielsson var mycket glad efter segern.

– Det är ett av de tre klassiska unghästloppen. Det är väldigt stort alltså. Det är inte så att jag ligger sprattlar på banan och skrker och har mig. Men jag är väldigt glad inombords, vi är olika hur vi visar det.  

Och som vanligt valde han att lyfta fram Svante, hästens ägare och skötaren Moa Thörngren. 

– Jätteskoj. Och framförallt grattis till ägarna, svante och skötaren Moa så klart. De har gjort ett fantastiskt jobb med hästen, och fått honom i fin ordning, säger Erik Adielsson. 

Hyllades av Kolgjini

Insatsen då? Jo, han var imponerad över den också.

– Han är riktigt rejäl hästen. 500 kvar var det som att jag funderade “kan det verkligen vara så här enkelt”. Jag hade mycket kvar då.

Lutfi Kolgjini hade favoriten på förhand, Smokin Joe, men han tappade all ork med 500 meter kvar. Loppet föranleddes av en omstart men Kolgjin ville inte skylla på den.

– Han blev laddad, men det är inte hela förklaringen. Hästen underpresterar, och gör sitt sämsta lopp i karriären. Jag ska inte skylla på någonting – vinnaren var fantastisk, säger Lutfi Kolgjini.

Eftersom Global Welcome var premiechansad var segern värd 1.4 miljoner. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag