Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Båth siktar mot seger i sprinten

Foto: LJ / TR Media

Svante Båth vann E3-finalen för ston i helgen.
Och till veckan väntar nytt storlopp i form av Sprintermästaren med Bythebook.
– Vi har gått lite för det här loppet, säger tränaren. 

I helgen blev det stora framgångar för Svante Båth på tidigare hemmabanan Bergsåker. 

Barbro Kronos segrade i E3-finalen för treåriga ston och dessutom tog stallet med sig ytterligare fyra segrar hem.

– Så gott som alla hästar levererade och det var vi jättenöjda med, säger Svante Båth. 

På torsdag är det dags för Sprintermästaren på Halmstad, en ny storloppsdag, men fortfarande utan publik. 

– Precis som i Elitloppet blir det trav igen men folkfesten uteblir, det är alltid jättetråkigt. Efter Elitloppet så är nog Sprintermästaren en av höjdpunkterna som alla ser framemot. Alternativet att inte köra alls är sämre men visst kommer det att bli udda.

Saknar publiken

Båth betonar att han verkligen är tacksam för att tävlingarna körs samtidigt som han menar att det är annorlunda och tar upp storsegern i lördags som ett exempel. 

– Det är lika mycket pengar som vanligt men ändå känns segern lite mindre när det inte finns någon hyllningskör i form av publik och ägare på plats.

I försöket till finalen av Sprintermästaren har han Bythebook till start. Den fyraåriga valacken kommer med seger i senaste starten. 

– Vi har gått lite för det här loppet eftersom att vi tycker att 1609 meter autostart är lite av hans paradgren. Vi får se hur vi lyckas men i genrepet var vi väldigt nöjda. Han fick ett rygglopp med lucka och kunde spurta.

 Tror distansen gynnar

Hur tror du att han skulle vara i finalen samma kväll?

– Jag tror att det går bra. Jag tar hellre två lopp över sextonhundra meter samma dag än dubbla distansen i ett helt lopp. 

På lördag blir det återigen en tur till Halmstadtravet. Då är det begåvad, men något osäkra, Very Kronos som ska ut i gulddivisionen. 

– Han har skött sig väldigt bra tre av de fyra senaste gångerna, då har jag varit helnöjd. Jag litar inte helt på honom ännu men jag hoppas på att galopperna rent procentuellt blir färre och färre, Säger Båth och fortsätter:

– Han håller på att växa in i översta eliten, jag har inga krav på att han ska tokleverera. Samtidigt vet jag att han har ett väldigt bra kunnande när allt stämmer. Det är andra gången i gulddivisionen. Vi ska se till att han får lite hårdhet i de här loppen. Han ska jobba sig in i klassen nu.