Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75

Båth kvalade in fem till E3-final

Publicerad

Svante Båth har åtta E3-titlar.

Om två veckor kan det bli fler.

På söndagen kvalade Solvallatränaren in fem hästar till finalerna.

Varje sommar körs två upplagor av treåringsloppet E3. En över medeldistans och en över sprinterdistans. Först ut är den längre upplagan och det var till den som uttagningarna kördes på Färjestad på söndagen. Svante Båth hade laddad med sju hästar och fem tog sig vidare till finalerna på Bergsåker 1 juli. Den största stjärnan Coin Perdu, obesegrad efter åtta starter och kullens vinstrikaste häst så här långt, lekte hem sitt uttagningslopp från ledningen och kommer att bära ett tungt favoritskap i finalen för hingstar och valacker.

– Det är något magiskt över de här som är obesegrade. Jag har aldrig känt botten i honom och sådant är speciellt för oss aktiva och väldigt spännande, sa kusken Erik Adielsson.

950 000 kronor väntar på vinnaren i respektive final och bland stona försvarar Staro Lochlyn Svante Båths färger. Hon vann sin uttagning mycket enkelt efter att ha lämnat andra par utvändigt och tagit över ledningen på den första bortre långsidan.

– Första 100 meterna var det halvkris, som att hon inte visste vad hon skulle göra, men hon tog sig samman och löste det. Hon har väldigt fin teknik och när jag ber henne om det växer hon i tömmarna, sa Erik Adielsson.

Av Ola Johansson/Kanal 75

E3-final, ston

1. Bellatrix Zet (Daniel Redén)

2. Vanquish Kronos (Jerry Riordan)

3. Dibaba (Roger Walmann)

4. Vamp Kronos (Jerry Riordan)

5. Staro Lochlyn (Svante Båth)

6. Hanna (Lutfi Kolgjini)

7. Drizzle C.C. (Lise-Lotte Nyström)

8. Callela Lisbeth (Markku Nieminen)

9. Current Affair (Tomas Malmqvist)

10. Sheilah Laday (Peter G Norman)

11. Violet Bi (Jim Oscarsson)

12. White Lightning (Jörgen Westholm)

Förstapris: 950 000 kronor

E3-final, hingstar och valacker

2 140 meter autostart

1. Velvet Gio (Magnus Dahlén)

2. Calle Crown (Tomas Malmqvist)

3. Coin Perdu (Svante Båth)

4. Al’s Espresious (Guiseppe Lubrano)

5. Twist Of Fate (Pekka Korpi)

6. Van Kronos (Svante Båth)

7. Born Unicorn (Stefan Melander)

8. Lucifer Lane (Thomas L Nilsson)

9. Capitol Hill (Svante Båth)

10. Zebulon Pike (Torbjörn Jansson)

11. Global Un Poco (Svante Båth)

12. Vanilla Pod (Roger Walmann)

Förstapris: 950 000 kronor

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag