Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bästa spiken inleder – Mika Forss kör draget

Mika Forss körs Donna Leonora.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Bergsåker och Solvalla delar på en intressant V86-omgång.

Ta del av en trolig spik, ett roligt drag och två relevanta intervjuer inför omgången.

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Premiumsystemet 

EN TROLIG SPIK

V86-1: 10 Zidane D.E.

Har svarat för tre starka insatser hos Sybille Tinter. Senast felade hästen kort efter start men från bakspår ska det vara låg galopprisk och sexåringen möter passande motstånd. Han har bra chans att runda samtliga och det är alltid skönt att slå i spiken i första avdelningen.

ETT ROLIGT DRAG 

V86-6: 11 Donna Leonora

Gynnas av att bara möta ston och hon löste en tuffare uppgift förra veckan. Formen är på topp och det ser ut att kunna bli lite körning från början. Med vettiga ryggar har hon bra chans att runda konkurrenterna under slutvarvet.

TVÅ RELEVANTA INTERVJUER 

V86-2: 4 Zeolit 

– Jag var nöjd med hästen senast. Han utvecklas hela tiden och känns finare än någonsin i träningen. Lång distans är ett frågetecken men han var sjuk på Axevalla för tre starter sedan och jag tror 2 640 meter ska passa. Jag anar att Zeolit hamnar utvändigt ledaren Sultan Norrgård och jag vill inte släppa ner någon framför mig, säger Jari Åkerfeldt.

V86-7: 2 Super Zantos 

– Hästen blev fast med allt sparat senast och jag tror faktiskt att han hade haft vinstchans med ett annat vägval. Nu har han suttit fast flera gånger och skulle vi komma till spets så tänker jag köra där den här gången. Jag kommer att dra norska huvudlaget innan bilen släpper och det gjorde jag också senast med bra effekt. I det här gänget känner jag mig inte slagen, säger Ante Lisell.

ANNONS: Köp en andel i redaktionens stora V86-system 

TVÅ HETA ÄNDRINGAR 

V86-5: 9 Mellby Hoffa ska gå med norskt i stället för öppet huvudlag. 

V86-8: 11 Minnestads El Paso lättas från pg- till aluminiumskor och så blir det norskt i stället för öppet huvudlag.