Balfour blev för tuff för hemvändade Sauveur

Publicerad

Balfour tog hem storloppet Orebro Intn'l.

För det belönas kretsen kring hästen med 400 000 kronor.

– Sådana här djur en att känna sig oövervinnelig, säger segerkusken Kim Eriksson i TV12.

Kim Eriksson i sulkyn på Robert Bergh-tränade hästar verkar vara en vinnande kombination.

– Kan de ens förlora? säger Micke Nybrink i TV12 undrande.

Och nu har duon ett storlopp innnanför västen. Detta efter att Balfour tagit hem Örebros långlopp Orebro Intn'l, med 400 000 kronor till vinnaren.

Balfour tog hand om ledningen efter en bit och sedan styrde Kim Eriksson loppet därifrån.

– Jag förstår att Sauveur inte hinner ikapp honom, eftersom han höll tempot så högt hela vägen in i mål, säger Micke Nybrink i TV12.

"Krävs en otrolig styrka"

Detta gjorde Balfour trots en tuff inledning på loppet och ett speedryck med 900 meter kvar.

– Det krävs en otrolig styrka för att klara det där. Det gick undan i början, och han gör ett speedryck 900 meter från mål. Starkt att klara av den mjölksyran som det måste bli, säger Sandra Svensson i TV12.

Vinnarkusken Kim Eriksson hade svårt att hitta orden.

– Jag vet inte vad jag känner. Jag kände väldigt mycket för en minut sen. Men nu vet jag inte vad jag ska säga, säger han.

"Gick åt helvete för fort"

Men han var inte helt nöjd med inledningen av loppet.

– Det gick åt helvete för fort första 500 meterna, annars tycker jag att det gick ganska så bra för mig. Saveur kom nära där runt svängen, men han kom ju aldrig ikapp. Jag är ruggigt tacksam och glad bara, så är det.

I vinnarcirkeln fanns även hästens skötare Isabella Bergh, tillika Robert Berghs dotter.

– Jag kan inte annat än le just nu. Han har bevisat att han är hur stark som helst. Pappa har alltid lyft fram honom som en riktigt bra häst, så kul att han får visa upp det, säger hästens skötare Isabella Bergh i vinnarcirkeln, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag