Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Backes VM-dilemma: ”I år hinner jag inte…”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det är hektiska dagar för Hasse Backe under Fotbolls-VM.
På torsdag adderas ännu en spänningsfaktor när hans delägda Enterprise ska göra upp om knappt en miljon.  

– Sprintermästarhelgen är en av höjdpunkterna på året, säger han. 

Fotbollsexperten Hasse Backe har bråda dagar under Fotbolls-VM och nu ska han och kollegan Lasse Granqvists travhäst - Enterprise ut och tävla i Sprintermästaren på torsdag. 

Backe är tillbaka i årets Sprintermästare för att ta revansch. Förra året var hans delägda, Dominion Beach, med i storloppet men missade snöpligt en finalplats.

– Enterprise är snäppet vassare än Domino Beach. Jag var på plats förra året alla tre dagar, men i år hinner jag inte på grund av VM, tyvärr. Men jag kommer att följa det på tv.

– Det är i och för sig den lediga dagen på torsdag, men inför fredagsmatcherna måste man förbereda sig och då blir det för stressigt. Jag tror att Anders Ström kommer att vara på plats, men Lasse kommer att jobba liksom jag. 

”En av höjdpunkterna”

Enterprise har inte synts till på banorna sedan fyraåringseliten under Elitloppshelgen. Men på torsdag är det dags för Enterprise att lufta sig igen. 

– Sprintermästarhelgen är en av höjdpunkterna på året. Man är lycklig över att kunna ha med en häst i sådana här lopp. Inför de här loppen har man alltid förhoppningar, säger han och fortsätter:

– Men nu är det svårbedömt eftersom att han inte varit ute sedan fyraåringseliten, utan bara har tränat på hemma. Det som får ses som ett plus är dock att han har visat att han klarar av två heat samma dag, som i Hambletonian. Tar han sig till final, så ska det inte vara något problem med två heat. 

En ny stjärna på gång 

Tar Enterprise sig till en final är det möjligt att han möter på samma motstånd som han gjorde i Hambletonian - om även Redéns stjärna Perfect Spirit tar sig vidare. 

– Vi har ett perfekt startspår i försöket, vilket ger ett fint utgångsläge. Men sen har Perfect Spirit varit fantastiskt bra. Det är alltid så att man vet ju aldrig om hästen har en bra eller dålig dag. Man kan bara hoppas på att han är toppad, det hade varit fantastiskt att ta sig till final. 

Men ägargänget - Backe, Granqvist och Anders Ström håller även ögonen på andra sidan Atlanten just nu. 

– Vi har mest följt vår andra häst som vi har i USA nu, Greenshoe.  Han har gjort det fantastiskt i två kvallopp och även i debuten i fredags natt. Nu är det klart att vi får fokusera på Enterprise. Men just Greenshoe i USA, ska bli intressant att följa, han har verkligen sett enorm ut. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!