Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar ikonens råd – efter skandalen

Foto: CRAIG BROUGH / BILDBYRÅN

Gordon Elliott blev en föraktad man när han i våras ertappats med att leende grenslat en död häst.

Nu är stjärntränaren tillbaka efter avstängning och berättar om rådet från fotbollslegendaren sir Alex Ferguson.

– Jag hoppas verkligen att folk kan förlåta mig, säger Elliott till Racing Post.

I våras blev stjärntränaren Gordon Elliott, som senaste fem åren vunnit över 160 miljoner kronor i prispengar, huvudfigur i en praktskandal.

Ett fotografi på en leende Elliott sittandes på en död häst samtidigt som han gjorde v-tecknet spreds på sociala medier och domen var obarmhärtig.

– Jag blev knäckt av bilderna. Min första instinkt var att den var fejk. Jag blir så ledsen, sade ikonen Mick Fitzgerald till Sky Sports.

– Bilden äcklar mig, kommenterade ikonen Thom Malone.

Gordon Elliott förklarade att det var olyckliga omständigheter bakom bilden och stängdes i mars månad av från allt samröre med sporten under de kommande 12 månaderna.

Rådet från sir Alex Ferguson

Men nu har avstängningen hävts efter bara halva tiden, på torsdag är Elliott återigen fri att verka inom hästsporten.

I en exklusiv intervju med Racing Post, som flera brittiska och irländska medier hänvisar till, uttrycker Elliott stor ånger.

– Jag måste bevisa för alla att jag inte är ett monster och att bilden inte reflekterar vem jag är som person. Jag hoppas att folk kan förlåta mig och låta mig göra det jag är bäst på, att träna upp vinnande hästar, säger han i intervjun.

Gordon Elliott berättar också om telefonsamtalet och rådet från den legendariske fotbollstränaren tillika galoppfantasten sir Alex Ferguson, som bad honom att ignorera kritiken och fokusera på att få förlåtelse.

– Jag vet att jag begick ett misstag och det kommer jag få sota för resten av mitt liv. Jag söker bara en möjlighet att gå vidare från denna händelse nu.