Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslag för dispens: ”Det är beklagligt”

Foto: TR Media
Foto: TR Media

Första januari är kravet på identifierat spel.

ATG ansökte för dispens när det gäller spel i de klassiska totoluckorna på landets travbanor.

Under fredagsförmiddagen kom beskedet att de fått avslag. 

– Det är beklagligt på många sätt, men nu är det som det är, säger Ulf Hörn tf vd på Svensk Travsport.

Den sista söndagen i maj körs Elitloppet varje år. Mängder med internationella gäster kommer till Solvalla för årets travfest och det är högt tryckt i totoluckorna.

Nästa år lär köerna bli än längre. ATG fick nämligen avslag på sin ansökan till Lotteriinspektion om att få dispens gällande identifiering vid spel på landets travbanor.

Risk för långa köer

Även de utländska gästerna måste identifiera sig. 

 – Elitloppet på Solvalla, som arrangeras den sista helgen i maj, är ett av Sveriges största event och har tusentals utländska besökare. Lotteriinspektionens beslut var oerhört olyckligt, men vi kommer göra allt vi kan för att tillsammans med ATG skapa en så smidig och bra lösning för våra internationella gäster som möjligt, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla i ett pressmeddelande. 

”Låg i farnas riktigt”

Beslutet innebär att de spelterminaler som nu finns på banorna troligen måste tas ur bruk. Och det gäller så klart samtliga banor i landet. 

– Det låg i farans riktning att det inte skulle utfärdas någon dispens för identifierat spel på de äldre banterminalerna. Det är beklagligt på många sätt, men nu är det som det är. Vi vet att ATG har förberett sig på ett eventuellt negativt besked under hösten med flera parallella spår för att lösa den situation som nu kommer, säger Ulf Hörnberg, tf vd på Svensk Travsport i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Alla lösningar är ännu inte på plats. Vad jag kan säga är att vi har en dialog med ATG och vi vet att det pågår ett intensivt arbeta hos dem för att alla besökare ska kunna fortsätta spela på ett smidigt sätt, säger Ulf Hörnberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!