Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avbryter intervjun efter utklassningen

Tangen Haap var favorit inför Unionskampen på Färjestadstravet. 

Ett favoritskap som skulle visa sig vara befogat. 

Björn Karlssons kallblodsstjärna var överlägsen och tränaren själv var så tagen att han inte kunde genomföra en intervju efter loppet. 

– Det blir också känslosammare när man inte sitter i sulkyn själv, säger experten Sandra Mårtensson i TV4:s sändning. 

Tangen Haap har de senaste åren blivit något av en kändis i trav-Sverige. Framför allt på grund av de fina prestationerna, men även eftersom NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin är med och äger hästen. 

Tränaren Björn Karlsson, som gjort sig känd för sin frispråkighet, har hela veckan varit tydlig med att han länge siktat på lördagens lopp på Färjestad. Och han verkade ha förberett hästen väl. 

Tangen Haap flög till ledningen och redan där var loppet avgjort. På upploppet fanns det bara en häst på banan och kretsen runt hästen tog därmed hem prissumman på 300 000 kronor. 

– Vilken planering, vilken resa, vilken form, vilken härlig häst han är Tangen Haap, säger Per Skoglund, programledare i V75 Direkt, efter loppet. 

Tränaren Björn Karlsson var direkt efter loppet så tagen att han blev tvungen att avbryta intervjun i TV4:s sändning. 

– Det är hans produkt från början. Han har haft det här som mål. Det här var ett lopp han ville pricka av. Det blir också känslosammare när man inte sitter i sulkyn själv. Det är många minuter där du inte kan påverka och göra någonting, förklarar experten Sandra Mårtensson i sändningen. 

”Var en ruskigt skön åktur” 

När Björn Karlsson hade hämtat sig något var det en alltjämt tagen och relativt fåordig tränare som tog ner loppet.  

– Det blir jobbigt. Det blir för mycket. Det har varit som en saga allting, säger Karlsson i V75 Direkt. 

Segerkusken Erik Adielsson berättade att han var tacksam över att få köra hästen. 

– Det var en ruskigt skön åktur. Det är en läcker upplevelse. Det känns som att det finns mer kvar i honom. Han vann med en hel del kräm kvar, säger Adielsson i sändningen. 

Tvåa i loppet blev Troll Solen och trea blev Söndre Jerkeld.