Australisk häst är klar för Elitloppet

Publicerad

Elitloppet har gjort klart med en spännande häst: Maori Time - från Australien.

- Det känns jätteroligt att bitarna har fallit på plats så att vi får möjlighet att se henne i årets Elitlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Sista söndagen i maj körs alltid Elitloppet på Solvalla.

Årets upplaga ser ut att kunna bli spektakulär.

Klara hästar sedan tidigare är Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike) och Propulsion (Sverige).

På måndagskvällen skickade Solvalla ut ett pressmeddelande att även en femte häst har fått en inbjudan och att kretsen runt den har tackat ja.

Det är det åttaåriga australiensiska stoet Maori Time som nu är klar för start i Elitloppet.

Sprang på snabbaste tiden i världen

Maori Time, som tränas av Brent Lilley, sprang i februari i år på 1.09,3, den dittills då snabbaste tiden i världen.

- Vi har haft en dialog med kretsen runt Maori Time under en längre tid och det känns jätteroligt att bitarna har fallit på plats så att vi får möjlighet att se henne i årets Elitlopp, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Maori Time kommer att flyga från Australien den 9 maj till Amsterdam, och därefter resa landvägen upp till Stockholm.

 

Maori Time

Ålder: 8 år

Kön: Sto

Starter/Resultat: 66 (24-12–7)

Intjänat: 421 301 AUD (ca 2 750 000 SEK)

Rekord: 1.09,3 autostart (1609m)

Ägare: Fredrick Crews

Tränare: Brent Lilley

Nationalitet: Australisk

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag