Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åttaårige Antonio Trot har hittat nya växlar

Antonio Trot och Claes Sjöström.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

14 segerlösa starter i följd.

Det har varit frågetecken för Antonio Trots kämpaglöd.

Nu har han bärgat två imponerade fullträffar på kort tid och rätat ut alla frågetecken till utropstecken.

Timo Nurmos har tränat Antonio Trot genom hela karriären. Hästen var till exempel finalist i Svenskt Trav-Kriterium 2016 men han räckte inte riktigt mot de bästa i kullen och har i stället vandrat genom klasserna i V75.

För lite drygt ett år sedan gjorde Antonio Trot debut i den äldre eliten och även om han svarat för flera bra insatser har det inte räckt till seger men på sistone har det varit en riktig islossning.

Två raka i imponerande stil

Hästen vann en final i gulddivisionen efter stark avslutning i början av månaden och i går kom en ny imponerade seger i händerna på Claes Sjöström.

Åttaåringen såg bländande ut och det kommer garanterat att bli fler vinster i den högsta klassen framöver.

■■Det är skoj när kuskar bjuder på segergest. Veiled gjorde en rejäl insats på Jägersro och Christian Cracchiolo visade glädje när mållinjen passerades.

Ytterligare en Timo Nurmos-häst stack ut. Solvallatränaren har hög träffprocent när han plockar ut nyförvärv på V86 och Aragorn As var inget undantag.

Den italienfödde hästen gjorde första starten sedan i november och femåringen vann utan att behöva visa hela sitt register. Han har kapacitet att klättra i klasserna.

■■Adrian Kolgjini visade upp Dominic Wibb i finfint skick på hemmaplan. Trots spår tolv över sprinterdistans var femåringen helt överlägsen.

En annan glad vinnare på Jägersro var Lena Andersson Uddeholt. Kalmaramatörens Totti Face vann ett stayerlopp efter väl avvägd styrning av Stefan Persson.

Det här var tredje vinsten i 42:a starten. Fler lär komma.

ATG presenterade en stark rapport för 2020 och intresset att spela på hästar är fortsatt högt. Onsdagens jackpotkryddade V86-omgång omsatte starka 40,6 miljoner kronor.