Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

ATG:s nya satsning: ”Spännande lösning”

V64 xpress är ATGs nya satsning i höst
Foto: Maria Holmén / Tr Bild

V64 Xpress är ATG: s nya satsning på fredagskvällar.

Sex lopp från två banor på sextio minuter med förstärkt sändning i ATG Live är upplägget.

– Vi har onsdagarnas Xpress på V86 som ett gott exempel och känner att samma snabba koncept på fredagarnas V64 är en spännande lösning, säger Nicklas Jonsson Head of Horse Betting på ATG i ett pressmeddelande.

Spelbolaget ATG använder sig redan av xpress-upplägget på onsdagar där två banor delar på en V86-omgång. Nu tar man formatet till fredagskvällarna.

– Vi tror att den här paketeringen kommer att passa bra på fredagarna. Med lopp från på två banor får vi en större geografisk spridning och något mer lopp att välja mellan vilket kommer göra omgångarna intressantare, mer utmanande och möjligtvis lite mer svårlösta.

Hoppas på ökad omsättning

Formatet kommer till en början att köras från 17 september till 10 december. Efter det ska en utvärdering göras kring hur det fungerar både sportsligt och spelmässigt. Från ATG:s håll hoppas man att upplägget ska bidra till ökad omsättning och större intresse för fredagstravet.

– Vi hoppas och tror att fler kan följa tävlingarna direkt när de avgörs på en timme och att det leder till både fler tittare i ATG Live och ökad omsättning på fredagarna, säger Nicklas Jonsson.


Här körs fredagarnas V64Xpress

17/9 - Kalmar/Romme

24/9 - Bergsåker/Jägersro

1/10 - Rättvik/Kalmar

8/10 - Umåker/Romme

15/10 - Romme/Skellefteå

22/10 - Bollnäs/Kalmar

29/10 - Kalmar/Gävle

5/11 - Bollnäs/Boden

12/11 - Umåker/Bollnäs

19/11 - Romme/Jägersro

26/11 - Solvalla/Romme

3/12 - Kalmar/Romme

10/12 - Kalmar/Bollnäs