Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ATG:s nya besked: Ställer in VM i V75

Foto: Kanal 75

ATG ställer in årets upplaga av VM i V75. 

Anledningen: Tävlingen kan bryta mot spellagen. 

– Vi är ledsna att det blev så här, säger ATG:s hästspelschef Nicklas Jonsson. 

För ett par veckor sedan meddelande ATG att de skjuter upp den populära tävlingen VM i V75 – då tävlingen riskerade att bryta mot spellagen. 

Nu har spelbolaget beslutat sig för att ställa in årets tävling. 

– Vi är ledsna att det blev så här, men det viktigaste är ändå att göra rätt. Vinstpengarna till ettan, tvåa och trean i tävlingen skulle kunna tolkas som en otillåten bonus och ett brott mot spellagen, säger Nicklas Jonsson, som är hästspelschef på ATG, i ett pressmeddelande. 

”Vi behöver se över tävlingskonceptet” 

Att arrangera tävlingen utan priser var inte aktuellt i år. 

– Vi tittade på möjligheten att genomföra tävlingen utan vinster och med äran som enda pris, men anser att risken för missförstånd är för stor då vi tidigare kommunicerat om prispengar i tävlingen, säger Nicklas Jonsson. 

Om tävlingen kommer tillbaka nästa år är ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga nu. Vi behöver se över hela tävlingskonceptet utifrån de nya förutsättningarna och om vi i så fall ska förändra upplägget, säger Nicklas Jonsson.

VM i V75 går ut att på flest rätt på V75 under ett antal veckor. Tävlingen har tidigare avgjorts i en direktsänd final med frågesport där vinnaren tagit hem 250 000 kronor.