Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75 Tillsammans – allt du behöver veta

Mycket av spelet på V75 och V86 sker via ATG Tillsammans.

Det är en djungel för många, så här går vi igenom allt gällande sajten.

Vad är ATG Tillsammans?

ATG Tillsammans är spelbolaget ATG:s sajt för andelsspel.

Vem som helst kan starta ett "lag", där och bjuda in sina vänner men det går också att spela hos fysiska ombuds lag. Dessutom finns det så kallade kampanjlag, så att vem som helst kan spela med t.e.x. SportExpressens travexperter. 

Var hittar jag ATG Tillsammans?

Du hittar hemsidan på http://tillsammans.atg.se/ 

Du loggar in med ditt vanliga ATG-konto. 

Kan jag spela på Tillsammans med SportExpressen?

Ja. Från och med nu finns det fler chanser att spela med våra experter – tack vare ett samarbete med köpandel.se. 

För mer information om våra sex andelsspel – klicka på länken  

Vad betyder lagkapten, lagmedlem och spelläggare?

Lagkapten - det blir per automatik den som grundar laget. Rollen fungerar också som en sorts "admin"-roll, och lagkaptenen kan utse andra i laget som spelläggare, eller lägga lagets spel själv varje omgång.

Lagmedlem – precis som det låter. En medlem i laget, som kan köpa andelar i systemet/systemen. Som max kan ett och samma ATG-konto vara med i 45 lag. 

Spelläggare – den som sätter ihop spelet för laget den aktuella omgången. Måste utses av lagets lagkapten, som dock kan göra ett schema för flera omgångar i förväg. 

Lagkassa – kan ses som lagets gensamma spelpengar. Om alla pengar som spelläggaren uppskattat att systemet ska kosta inte används så delas de kvarvarande pengarna ut bland lagmedlemmarna. Vinster delas också ut autotamtiskt till varje medlems ATG-konto. 

Föranmälan – det går att "boka in sig" på kommande omgångar. Antingen väljer du mellan en till tio omgångar framåt, eller så klickar du i "tillsvidare". Då är du med tills du ändrar inställningen, förutsatt att du har pengar som täcker kostnaden på ditt ATG-konto. 

Vad betyder de gröna och röda plupparna?

De gröna plupparna betyder att lagets systemförslag tidigare omgångar "gett pengar. Men de betyder inte att systemförslagen gått plus. Så låt dig inte luras! Gå tillbaka och se vad systemförslaget faktiskt kostade, och hur mycket det betalade ut, innan du bestämmer dig för att satsa på ett lag. 

De röda plupparna betyder att laget inte fick någon utdelning alls den omgången.

De gråa plupparna betyder att laget inte var med i omgången. 

Vad är Ombudslag och kampanjlag?

Vanligt lag – ett sånt lag som vem som helst kan starta. De kan max ha 50 medlemmar. Som grundinställning är lag "privata" – då krävs en inbjudan för att se lagen. Men lagkaptenen kan ändra lagets status till "Öppet". Då går de att söka sig fram till, med namn eller de andra sökfunktionerna som finns på Tillsammans-sajten. Kan max ha 50 medlemmar.

Kampanjlag – lag som inte går att söka fram, men som kan ha obegränsat med antal medlemmar. Som till exempel Podcasten Systemets lag, eller Expressens Stora Livesystem

Ombudslag – Det är fysiska ombud som har hand om dessa lag. Här menar ATG att spelläggarna har stor kunskap om V75 och V86. Därför har de fått möjlighet att lägga på en avgift på andelspriset. Ombudet får själv välja ett pris på mellan 2-15% av andelspriset. Dock får avgiften max vara på 150 kronor. Här går det inte att föranmäla sig. 

Kan man spela reducerade spel eller filspel på ATG Tillsammans?

Kort och gott: Ja. Men lagkaptenen måste tillåta det i lagets inställningar först. Men detta gäller inte ombudslagen, de kan endast spela via kupong.  

Vilka spelformer kan man spela på ATG Tillsammans?

I nuläget går det att spela på V75 och V86. 

Varför fungerar inte min inbjudningslänk?

Det kan vara så att den gått ut. Inbjudningslänkarna fungerar i en månad. Sedan måste du göra en ny.

Hur gör jag en inbjudningslänk?

Klicka på knappen bjud in. Längst ned väljer du sedan "Skapa länk". Kopiera den sedan och skicka till den du vill bjuda in.

Vad händer om lagkaptenen glömmer att lämna in?

Då får alla medlemmar tillbaka den summa de köpt andelar för. 

Finns det någon app för ATG Tillsammans?

Nej. Men hemsidan är anpassad för att fungera även i telefon eller läsplatta.

Vad menas med systemstorlek?

Så stora är systemen

I ett "vanligt lag" kan andelarna variera i antal.

I ombudslagen säljs andelarna i 10, 25, eller 50 andelar. Köper du en andel i ett system med tio andelar står du alltså för 10 % av kostnaden, plus ombudsavgift. Och får också 10 % av vinsterna. 

Måste alla i laget ha ett ATG-konto?

Ja. Men det går att bjuda in folk utan konto – via facebook, inbjudninglänk, eller med mejl. Men de måste registrera sig hos ATG för att kunna vara med.