ATG stänger av spelombudet Café Brasco tills vidare

Meddelandet som mötte kunderna.
Foto: Skärmdump / Privat
Gunilla Welander och Dennis Olofsson som äger butiken.
Foto: Privat / Privat
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Café Brasco är ett av Sveriges största ombud för andelsspel.

Nu utreds spelbutiken av ATG, och har stängts av tills vidare.

– ATG har stängt av butiken Café Brasco tills vidare på grund av ett ärende som utreds, säger Johan Korssell, Head of B2B på ATG.

”Vår advokat har under dagen varit i kontakt med ATG”, skriver delägaren Dennis Olofsson på Café Brascos Facebook-sida.

Igår, tisdag, möttes de spelare som ville köpa in sig i andelsspel hos spelbutiken Café Brasco av beskedet att butikens sida hos ATG stängts.

På sin hemsida uppger ATG att gjorde insatser kommer att betalas tillbaka, och att inga nya försäljningar av andelsspel kommer att ske. Avstängningen gäller tills vidare.

– ATG har stängt av butiken Café Brasco tills vidare på grund av ett ärende som utreds. Mer än så kommenterar vi inte detta just nu, säger Johan Korssell, Head of B2B på ATG.

Café Brasco om avstängningen

SportExpressen har varit i kontakt med Café Brascos delägare Dennis Olofsson som hänvisar till spelbutikens Facebook-sida. 

Där uppger Dennis Olofsson att ATG:s avstängning beror på en rättsprocess mot en spelare i hans tidigare butik. Olofsson dömdes i fallet, mot sitt nekande, till medhjälp till grov oredlighet mot borgenärer. Så sent som i fredags fastställdes domen i hovrätten till villkorlig dom med samhällstjänst 100 timmar.

”ATG har fått kännedom om domen och har stängt av oss tills vidare för utredning av kreditspel. Vår advokat har under dagen varit i kontakt med ATG och vi återkommer så snart som när, hur och var ni fortsättningsvis kan köpa våra andelar”, skriver Café Brasco på sin Facebook-sida.