ATG släpper ny sajt - se hur den ser ut här

I dag gjorde ATG sin beta-version av nya atg.se publik.

I höst väntas såväl classic.atg.se och ATG.se släckas ned och nu hoppas spelbolaget på att kunderna ska vänja sig med den nya sajten.

– Målet är att kunderna, under sommaren, ska lära känna den nya sajten, säger ATG:s PR-chef Thomas Bertilsson.

2008 lanserades atg.se – en flashbaserad sajt som både hyllats och sågats av användarna.

I höst lämnar ATG flash bakom sig och skapar en sajt som ska se likadan ut i såväl mobil, iPad som dator.

3000 personer har recenserat sajten

”För många företag är en ny hemsida ingen stor sak men för ATG handlar det om ett helt affärskritiskt område då nu nästen hälften av ATG:s omsättning kommer från spel online” skriver ATG i ett pressmeddelande.

Under våren har en omfattande grupp testat beta-versionen som nu släpps till allmänheten.

– Det är ungefär 3 000 personer som kommit med synpunkter och det har övervägande varit positiv respons. Det är allt från spelare till branschjournalister som testat sajten, berättar PR-chefen Thomas Bertilsson.

”Göra den till sin lilla baby”

Det är inte spikat att sajten kommer att se identisk ut med beta-versionen, så fortfarande kan kunder lämna feedback till ATG.

– Vissa förändringar kan ske, så som grafik och innehållsmässig text och så, men stora funktionsförändringar lär inte ske om vi inte upptäcker några viktiga fel som måste rättas till.

– Tanken är att kunderna ska lära känna den nya sajten och testa sig fram. Här kan man, till skillnad från den tidigare versionen, anpassa sina startlistor och hitta sitt sätt att känna sig trygg med den och göra den till sin lilla baby.

Något exakt datum för nedsläckningen av classic.atg.se och atg.se är inte klart. När flash-baserade ATG.se lanserades valde man att ha kvar classic.atg.se, men nu går den sajten i graven.

– Det är så gammal teknik på den sajten att den är svårjobbad, det finns ingen framtid att jobba med ATG Classic, avslutar Bertilsson.


https://www.beta.atg.se