ATG släpper ny sajt - se hur den ser ut här

Publicerad

I dag gjorde ATG sin beta-version av nya atg.se publik.

I höst väntas såväl classic.atg.se och ATG.se släckas ned och nu hoppas spelbolaget på att kunderna ska vänja sig med den nya sajten.

– Målet är att kunderna, under sommaren, ska lära känna den nya sajten, säger ATG:s PR-chef Thomas Bertilsson.

2008 lanserades atg.se – en flashbaserad sajt som både hyllats och sågats av användarna.

I höst lämnar ATG flash bakom sig och skapar en sajt som ska se likadan ut i såväl mobil, iPad som dator.

3000 personer har recenserat sajten

”För många företag är en ny hemsida ingen stor sak men för ATG handlar det om ett helt affärskritiskt område då nu nästen hälften av ATG:s omsättning kommer från spel online” skriver ATG i ett pressmeddelande.

Under våren har en omfattande grupp testat beta-versionen som nu släpps till allmänheten.

– Det är ungefär 3 000 personer som kommit med synpunkter och det har övervägande varit positiv respons. Det är allt från spelare till branschjournalister som testat sajten, berättar PR-chefen Thomas Bertilsson.

”Göra den till sin lilla baby”

Det är inte spikat att sajten kommer att se identisk ut med beta-versionen, så fortfarande kan kunder lämna feedback till ATG.

– Vissa förändringar kan ske, så som grafik och innehållsmässig text och så, men stora funktionsförändringar lär inte ske om vi inte upptäcker några viktiga fel som måste rättas till.

– Tanken är att kunderna ska lära känna den nya sajten och testa sig fram. Här kan man, till skillnad från den tidigare versionen, anpassa sina startlistor och hitta sitt sätt att känna sig trygg med den och göra den till sin lilla baby.

Något exakt datum för nedsläckningen av classic.atg.se och atg.se är inte klart. När flash-baserade ATG.se lanserades valde man att ha kvar classic.atg.se, men nu går den sajten i graven.

– Det är så gammal teknik på den sajten att den är svårjobbad, det finns ingen framtid att jobba med ATG Classic, avslutar Bertilsson.

 

https://www.beta.atg.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag