Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ATG släpper ny app – ska lanseras inom kort

Nästa nyhet från ATG är här.

En ny app, ATG Live, ska lanseras inom kort.

– Om man spelar och följer loppen live och vill lägga spel kommer det vara en ypperlig produkt, säger ATG:s vd Hans Skarplöth i Expressens V75-podcast Systemet.

Under torsdagens gästades den populära V75-podcasten Systemet av ATG:s vd Hans Skarplöth. Det snackades V75 och ATG:s framtid – men väl på plats släppte även vd:n en nyhet.

ATG är i full gång med att lansera en ny app. Just nu är det en så kallad beta, alltså att den testas, men inom kort ska den finnas tillgänglig i App Store och även för Android. Förhoppningen är innan Elitloppet, men enligt Skarplöth ligger det i Apples händer nu.

"Jättelåga kostnader"

– Den har släppts i betaversion, och ambitionen med den här appen, som ska heta ATG Live, är att den är precis vad den låter som. Om man spelar och följer loppen live och vill lägga spel kommer det vara en ypperlig produkt för mig som spelare, förklarar chefen.

Enligt Skarplöth har det inte varit någon tung kostnad.

– Nej, jättelåga kostnader. Det här är en påbyggnad från sajten, hela den tunga investeringen ligger där.

Mer användarvänlig

Hur skiljer den sig från nuvarande appen?

– Den nuvarande är inte en app egentligen, men det är den här. Den är baserad på samma logik som de vi har haft tidigare, det är inget nytt system. Det finns några saker i appvärlden som man inte kan göra på en hemsida. Exempelvis kan du ha den rörliga bilden mycket närmare än vad vi har på hemsidan. Man kan swipea och sånt smidigare och mer lättanvänt. Det är det optimala livespelsfönstret, samtidigt som du har nära till startlistan.

Kommer man kunna spela V75 etc eller bara vinnare och plats?

– Du kommer kunna spela allt. Men det är framför allt tänkt för livespelandet, alltså enloppsspelet.