ATG skänker en miljon
kronor – till flyktingar

Här välkomnas flyktingar i Österrike.
Foto: Hans Punz
ATGs vd Hans Skarplöth
Foto: Kanal 75

Under torsdagen meddelades det att spelbolaget Aktiebolag Trav och Galopp (ATG) skänker en miljon till FN:s flyktingorgan UNHCR.

Dessutom startar man en insamling med målet att skänka ytterligare en miljon.

– Nu behövs det helt klart ett extra samhällsbidrag, säger ATG:s vd, Hans Skarplöth, i ett pressmeddelande.

Flyktingkatastrofen som råder i Europa har engagerat väldigt många människor.

Välgörenhetsorganisationer har mottagit stora bidrag under de senaste veckora och nu väljer ATG att skänka pengar till FN:s flyktingorgan.

”Reagerat starkt”

Beloppet är en miljon kronor och samtidigt starar bolaget en egen insamling där målet är att samla in ytterligare en miljon kronor.

– Vi på ATG har, precis som alla andra, sett och reagerat starkt på den utsatta situation som människor som flyr för sitt liv kan hamna i. Därför känns det självklart för oss och för våra ägare trav- och galoppsporten att hjälpa till, säger Hans Skarplöth i ett pressmeddelande.

Dessutom betonar han bolagets samhällsnytta.

– Hela vår verksamhet går ut på att ge tillbaka till hästnäringen och samhället och nu behövs det helt klart ett extra samhällsbidrag. Förutom den här donationen startar vi också en insamling med målet att den ska matcha ATGs bidrag. Vi hoppas att vårt initiativ ska inspirera andra till att bidra.

”Underlätta i denna humanitära katastrof”

Svensk Travsports generalsekreterare, Johan Lindberg, hoppas att aktiva inom sporten blir inspirerade.

– Självklart hoppas vi att fler i sporten tar efter vårt exempel och bidrar med vad de kan för att underlätta i denna humanitära katastrof. Här kan du följa ATG:s insamling och själv skänka pengar. (Extern länk.)

Tidigare har SportExpressen uppmärksammat insamlingen till Rädda Barnen som Solvallas sportchef, Markus Myron, startade i början av september. Insamlingen är nu uppe i 14 800 kronor.