Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

ATG och Svenska Spel säger upp avtalet med Café Brasco

Förra veckan bekräftade spelbolaget ATG att andelsjätten Café Brasco stängs av tills vidare. 

Nu har både ATG och Svenska Spel sagt upp avtalet med ombudet. 

”Jag kan bekräfta att ATG avslutat vårt avtal med Café Brasco”, skriver Johan Korsell, Head of B2B på ATG, i ett mejl. 

”Det stämmer att vi sagt upp Café Brasco eftersom ombudet har brutit mot vårt ombudsavtal”, skriver Svenska Spel. 

Det var i tisdags förra veckan som spelbolaget ATG berättade att Café Brasco, som är ett av Sveriges största andelsombud, stängs av tills vidare. 

– ATG har stängt av butiken Café Brasco tills vidare på grund av ett ärende som utreds. Mer än så kommenterar vi inte detta just nu, sa Johan Korssell, Head of B2B på ATG, då. 

Café Brasco gick senare ut själva och berättade att avstängningen beror på en rättsprocess mot en spelare i hans tidigare butik. Olofsson dömdes i fallet, mot sitt nekande, till medhjälp till grov oredlighet mot borgenärer.

Så sent som fredagen veckan innan fastställdes domen i hovrätten till villkorlig dom med samhällstjänst 100 timmar.

”ATG har fått kännedom om domen och har stängt av oss tills vidare för utredning av kreditspel. Vår advokat har under dagen varit i kontakt med ATG och vi återkommer så snart som när, hur och var ni fortsättningsvis kan köpa våra andelar”, skrev Café Brasco på sin Facebook-sida.

Vill inte kommentera ytterligare 

Nu har både ATG och Svenska Spel sagt upp avtalet med Café Brasco. 

”Det stämmer att vi sagt upp Café Brasco eftersom ombudet har brutit mot vårt ombudsavtal. Utöver det har vi inga kommentarer”, skriver Svenska Spel i ett mejl till SportExpressen. 

Även ATG avstår från att kommentera ärendet ytterligare. 

”Jag kan bekräfta att ATG avslutat vårt avtal med Café Brasco. Mer än så kommer vi inte att kommentera detta”, skriver Johan Korsell, Head of B2B på ATG. 

”Avbrutit samarbetet felaktigt” 

Dennis Olofsson, delägare hos Café Brasco, skriver i ett mejl till SportExpressen att han tycker att spelbolagen saknar grund för att bryta avtalet. 

Olofsson anser också att domen mot honom är felaktig. 

”Vi (Café Brasco) anser att ATG och Svenska Spel har avbrutit samarbetet felaktigt och att det saknar grund då Café Brasco inte på något sätt brutit mot ATG:s eller Svenska Spels avtal”, skriver Olofsson.  

”Domen mot mig personligen har ingenting med Café Brasco att göra och jag kommer även försöka få resning till hd (Högsta domstolen, reds anm) då jag och mina advokater anser att domen är felaktig”.