Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"ATG kommer att få helt nya möjligheter"

Hans LjungkvistFoto: THOMAS BLOMQVIST / KANAL75

Regeringens förslag till en omreglering av spelmarknaden är nu klart. 

Förslaget innebär bland annat att ATG blir en del i ett licenssystem med lika skatt, lika ansvar och lika möjligheter. 

– Omregleringen innebär att ATG kan konkurrera på lika villkor, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist i ett pressmeddelande.  

Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist är positiv till förslaget om en omreglering av spelmarknaden. 

Han menar det kommer leda till att ATG nu kommer kunna konkurrera på samma villkor som övriga spelbolag. 

"ATG får helt nya möjligheter" 

Som bland annat innebär att det kommer finnas chans att etablera sig i andra länder. 

–  Jag tycker att förslaget är bra och mycket av det vi jobbat för finns där. Omregleringen innebär att ATG kan konkurrera på lika villkor med övriga spelbolag och betyder också att ATG får helt nya möjligheter och kan arrangera sportspel och casino och även etablera sig i andra länder. Lotteriskatten halveras från 35 till 18 procent av totonettot och samtidigt skall ATG betala bolagsskatt som alla andra bolag. Sammantaget går travsporten och ATG in med betydligt bättre förutsättningar än de vi lever med i dag, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist. 

"Ser det som en stor framgång" 

Under förmiddagens presseminarium var civilminister Ardalan Shekarabi dessutom tydlig i frågan om hästnäringens framtid. 

– Vi kompromissar inte om den svenska hästnäringen. Den betyder mycket för svensk glesbygd, den sysselsätter många människor och då framför allt inom glesbygd. Därför är det oerhört viktigt att hästnäringen har goda intäkter från spelverksamhet och att detta möjliggörs, säger Ardalan Shekarabi enligt Sulkysport.  

Även det ställer sig Hans Ljungkvist positiv till. 

– Att civilminister Ardalan Shekarabi pekar på vikten att finna en långsiktigt hållbar lösning som garanterar en fortsatt finansiering för oss och övrig hästnäring ser jag som en stor framgång, säger han i ett pressmeddelande. 

Den nya spelregleringen träder i kraft 2019.