ATG har planer på ett V75-lopp – i USA

Publicerad

ATG öppnar för att köra V75-lopp i USA.

Spelbolaget undersöker möjligheterna att ha med det amerikanska kvalloppet till Elitloppet på V75-kupongen, det skriver trav365.

- Jag kan bekräfta att vi undersöker möjligheten, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

ATG öppnar nu för V75-lopp i USA.

Det är kvalloppet till Elitloppet, som körs 8 maj på Meadowlands i New Jersey, som ATG planerar att göra till en del av Vermos V75-omgång.

- Jag kan bekräfta att vi undersöker möjligheten. Det handlar då om uttagningsloppet till Elitloppet från Meadowlands, om vi kan få det att ingå i V75 8 maj, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

Diskuterar med Finländska aktörer

Det aktuella datumet körs Finlandia Ajo på Vermo i Finland och nu diskuteras det med alla aktörer.

- Vi diskuterar med både Vermo och Fintoto om saken. Men med det sagt - det är många frågetecken som måste rätas ut. Det gäller reglement, teknik, tillstånd och så vidare.

- Vi jobbar för fullt med saken men jag har inte just nu någon tidplan på när vi kan vara klara, fortsätter han.

Men om det skulle gå att få till?

- Fantastiskt kul i sådana fall! Att få bygga engagemanget kring V75 och snacket kring Elitloppet, både i Sverige, Norden och USA, säger Patrik Brissman.

Om det skulle fungera den här gången, finns det några tankar på att köra en hel V75-omgång i USA någon gång?

- Nej, det finns inga konkreta tankar om det. Det här är i så fall ett första steg om det blir möjligt, vilket vi jobbar för. Sen får vi utvärdera det här - men på förhand känns det väldigt spännande, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag