Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ATG har planer på ett V75-lopp – i USA

ATG öppnar för att köra V75-lopp i USA.

Spelbolaget undersöker möjligheterna att ha med det amerikanska kvalloppet till Elitloppet på V75-kupongen, det skriver trav365.

- Jag kan bekräfta att vi undersöker möjligheten, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

ATG öppnar nu för V75-lopp i USA.

Det är kvalloppet till Elitloppet, som körs 8 maj på Meadowlands i New Jersey, som ATG planerar att göra till en del av Vermos V75-omgång.

- Jag kan bekräfta att vi undersöker möjligheten. Det handlar då om uttagningsloppet till Elitloppet från Meadowlands, om vi kan få det att ingå i V75 8 maj, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

Diskuterar med Finländska aktörer

Det aktuella datumet körs Finlandia Ajo på Vermo i Finland och nu diskuteras det med alla aktörer.

- Vi diskuterar med både Vermo och Fintoto om saken. Men med det sagt - det är många frågetecken som måste rätas ut. Det gäller reglement, teknik, tillstånd och så vidare.

- Vi jobbar för fullt med saken men jag har inte just nu någon tidplan på när vi kan vara klara, fortsätter han.

Men om det skulle gå att få till?

- Fantastiskt kul i sådana fall! Att få bygga engagemanget kring V75 och snacket kring Elitloppet, både i Sverige, Norden och USA, säger Patrik Brissman.

Om det skulle fungera den här gången, finns det några tankar på att köra en hel V75-omgång i USA någon gång?

- Nej, det finns inga konkreta tankar om det. Det här är i så fall ett första steg om det blir möjligt, vilket vi jobbar för. Sen får vi utvärdera det här - men på förhand känns det väldigt spännande, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!