Foto: Kanal 75 / KANAL 75
 Foto: Kanal 75 / KANAL 75

ATG är på jakt efter okänd miljonvinnare

Publicerad

V75-omgången på Romme var rejält svårlöst, och bara 8,75 system prickade sju rätt.

En av vinnarna är helt okänd – och kan vara helt ovetandes själv, det skriver trav365.

– Det är stendött alltså, vi har inte hört ett ljud, säger Krister Hautanen hos Direkten Grythyttan. till tidningen.

V75-omgången på Påskdagen blev rejält svårlöst, och de som lyckades pricka in "sjuan" belönades med över två miljoner kronor på sju rätt.

Men en av vinnarna har inte lämnat in sin vinstkupong – och kan vara helt ovetandes om succen, det skriver trav365.

– Det är stendött alltså, vi har inte hört ett ljud, säger Krister Hautanen hos Direkten Grythyttan till tidningen.

"Kan vara ute i rymden"

Kupongen lämnades in på Direkt Grythyttan, och var en så kallad "Harry Boy".

– Det är alltså någon som köpt en Harry Boy i Grythyttan för 480 kronor och som vunnit över två miljoner, utan att ha en susning om det, kanske ska tilläggas, Men, vi vet inte vem det är som vunnit, och inte butiken heller. Det kan vara så att 2,2 miljoner kronor är ute i rymden någonstans, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog till trav365.

Kupongen är alltså köpt i butik, och inte vinstbevakad med ett så kallat ATG-kort, något som gör det omöjligt för spelbolaget att veta vem det är.

Extra mycket folk i butiken

Butiksägare, Krister Hautanen, berättar för trav365 att de dessutom hade väldigt mycket besökare just under påskhelgen. Detta då butiken ligger längs med vägen till den populära skidorten Sälen.

– De främsta av våra kunder är stamkunder som är hos oss varje dag, men med tanke på att det var påsk i helgen så är det mycket trafik med folk som ska till fjällen. Vi hade väldigt mycket folk hos oss i helgen som var på väg till Sälen, och som stannade till hos oss, säger Krister Hautanen.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag