Årets första seger trots blytung resa

Publicerad

Årets första seger.

Trots blytung resa.

D.D.’s Perseverance har mycket att hämta om han fortsätter så här.

Team Melander/Lundström har form just nu och stallet hade en fin onsdag på Solvalla. Deras D.D.’s Perseverance fick ett jobbigt lopp utvändigt ledaren, på den plaskiga banan, i ganska tufft tempo. Men vad gjorde väl det? Femåringen vara helt enkelt överlägsen – och det var en mycket övertygande insats.

Inför onsdagens start hade hästen en nolla i segerkolumnen för året, men av den här insatsen att döma kan man fråga sig hur det har gått till? Man ska dock veta att han är bra i grunden och var till exempel med i Kungapokalen 2016. Lite upp och ner i prestationerna men nu får vi hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen.

– Han var jättefin, supertaggad hela vägen. Han kändes som en vinnare hela loppet och han trivdes med att trava på utsidan, sa Per Lennartsson.

Lovande Kevin Oscarsson är inte blyg i sulkyn. Något han visade i V86-7 där han försvarade ledningen med 21-oddsaren Rajah Press, när tuffe Mitos Gold provade att överta kommandot. Många kuskar hade nog släppt i det läget, men Kevin körde efter hur det kändes. Hatten av. Dessa två bjöd sedan på en härlig duell och det var små marginaler i mål.

Vi bjöds på tre rejäla skrällar inom V86-spelet, vilket bäddade för miljonutdelning. Stort grattis till de elva system som fixade ”full bricka”!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag