Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Foppas häst plötsligt död före V75-loppet

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Hockeyikonen Peter Forsbergs stjärnhäst Aramis Bar är död.

Den Björn Goop-tränade femåringen har avlidit efter en fraktur, skriver stallet på sin hemsida.

”Saknaden och sorgen är stor”, skriver Stall Goop.

På lördag skulle femårige Aramis Bar, i träning hos Björn Goop, startat på V75 i Berth Johanssons Memorial – ett femåringslopp med 200 000 kronor i förstapris.

Så blir det inte.

Via sin hemsida bekräftar Stall Goop att Aramis Bar, som ägs av Kent och Peter Forsberg, dött under måndagen.

”Aramis Bar drabbades av en fraktur, tyvärr var skadan så stor att det inte gick att rädda hans liv”, skriver stallet på sin hemsida.

Foppas V75-häst Aramis Bar död

”Aramis Bar var en fantastisk häst med mycket kapacitet. Saknaden och sorgen är stor, både för stallpersonal, Björn och givetvis stort tapp för ägarna”, skriver stall Goop på sin hemsida.

Kent Forsberg, som tillsammans med bland andra sonen Peter och NHL-stjärnan Nicklas Bäckström, äger Aramis Bar är förkrossad.

– Det har varit jättejobbigt. Jag hade två hästar som skulle springa på V75 uppe i Umeå och han skulle gå ut första loppet i år. Vi hade stora förväntningar på honom. Det är jobbigt när man får sådana här bud, säger Kent Forsberg.

– Tydligen har han brutit höger bakben och de fick ta bort honom.

Hur har Björn tagit det här – har ni pratat?

– Vi hade ett samtal i går och till slut sa han: ”Jag återkommer, jag orkar inte mer just nu”. Det tar ju både på Björn och skötaren. Det är inte bara vi som är drabbade. Det är de som har haft hand om hästen.

Aramis Bar blev fem år gammal och sprang in 1,7 miljoner kronor under sin karriär. På 25 starter blev det 10 segrar.