Foto: KANAL 75Foto: KANAL 75
 Foto: KANAL 75
Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

”Väldigt sugen på att bjuda in honom”

Publicerad

Årets första storlopp är inte långt bort. 

Jon Walter Pedersen, Åbytravets sportschef -  är på jakt efter topphästar. 

Och kommer kika extra på Untersteiners häst på lördag. 

– Day or Night In är jag väldigt sugen på, säger han. 

Dagarna mot Olympiatravet tickar på och Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen jobbar hårt för att få ihop startfältet. 

– Vi jobbar med några franska hästar och väntar på svar inom de närmsta dagarna. Tyvärr så fick jag ett negativt besked av Aubrion du Gers som jag trodde att jag hade klar. Men jag hoppas på något franskt inslag i alla fall.  

Har du något ”wildcard” på gång? 

– Med de svenska hästarna så väntar jag och ser. Day or Night In är jag väldigt sugen på, vi får se hur han går på lördag. Sen har jag haft kontakt med Per Oleg Midtfjeld som har Ferrari B.R. som årsdebuterade i går på Momarken. Men han tyckte att Olympiatravet kommer lite för tidigt för hans del.

Mycket den här veckan 

– Jag har kollat på Italien, men fortfarande inte fått något positivt därifrån. Vi får jobba fram detta. Det är mycket som ska komma på plats den här veckan i alla fall för de utländska hästarna. 

Jon Walter Pedersen är belåten med vinnarna i uttagningsloppen och delade tidigare i veckan ut ett wildcard till Takethem. 

– Jag har fem wildcard och jag har bara använt ett av dem, till Takethem. De övriga hästarna är de som har kvalat in och det har varit väldigt starka vinnare i dessa uttagningslopp. 

”Vann övertygande”

– On Track Piraten, vinnare på Romme, gjorde ett mycket bra lopp där. Det känns som att han har mycket bättre form i år, än förra året tycker jag. Sen nu Zenit Brick, som vann på Solvalla och övertygade. 

Nästa uttagningslopp går på Jägersro, nu på lördag. 

Vad säger du om det startfältet? 

–  Det är ju inte så stort. Men det är många fina och bra hästar. Day or Night In som kanske blir en av favoriterna ihop med Dante Boko. Han (Day or Night In) vann på ett övertygande sätt och en fantastisk tid senast i Halmstad. 

– Så han känner jag att om han gör en ytterligare bra prestation här nu, så ska han säkert kunna få ett ytterligare Wild Card. 

Sen lyfter han även hemma hästen, Robert Berghs Mindyourvalue W.F. 

– Han är bara är fem år, men han vann fem raka på Vincennes. Så det ska bli spännande att se vad han gör nu.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag