Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Väldigt sugen på att bjuda in honom”

Foto: KANAL 75
Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Årets första storlopp är inte långt bort. 

Jon Walter Pedersen, Åbytravets sportschef -  är på jakt efter topphästar. 

Och kommer kika extra på Untersteiners häst på lördag. 

– Day or Night In är jag väldigt sugen på, säger han. 

Dagarna mot Olympiatravet tickar på och Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen jobbar hårt för att få ihop startfältet. 

– Vi jobbar med några franska hästar och väntar på svar inom de närmsta dagarna. Tyvärr så fick jag ett negativt besked av Aubrion du Gers som jag trodde att jag hade klar. Men jag hoppas på något franskt inslag i alla fall.  

Har du något ”wildcard” på gång? 

– Med de svenska hästarna så väntar jag och ser. Day or Night In är jag väldigt sugen på, vi får se hur han går på lördag. Sen har jag haft kontakt med Per Oleg Midtfjeld som har Ferrari B.R. som årsdebuterade i går på Momarken. Men han tyckte att Olympiatravet kommer lite för tidigt för hans del.

Mycket den här veckan 

– Jag har kollat på Italien, men fortfarande inte fått något positivt därifrån. Vi får jobba fram detta. Det är mycket som ska komma på plats den här veckan i alla fall för de utländska hästarna. 

Jon Walter Pedersen är belåten med vinnarna i uttagningsloppen och delade tidigare i veckan ut ett wildcard till Takethem. 

– Jag har fem wildcard och jag har bara använt ett av dem, till Takethem. De övriga hästarna är de som har kvalat in och det har varit väldigt starka vinnare i dessa uttagningslopp. 

”Vann övertygande”

– On Track Piraten, vinnare på Romme, gjorde ett mycket bra lopp där. Det känns som att han har mycket bättre form i år, än förra året tycker jag. Sen nu Zenit Brick, som vann på Solvalla och övertygade. 

Nästa uttagningslopp går på Jägersro, nu på lördag. 

Vad säger du om det startfältet? 

–  Det är ju inte så stort. Men det är många fina och bra hästar. Day or Night In som kanske blir en av favoriterna ihop med Dante Boko. Han (Day or Night In) vann på ett övertygande sätt och en fantastisk tid senast i Halmstad. 

– Så han känner jag att om han gör en ytterligare bra prestation här nu, så ska han säkert kunna få ett ytterligare Wild Card. 

Sen lyfter han även hemma hästen, Robert Berghs Mindyourvalue W.F. 

– Han är bara är fem år, men han vann fem raka på Vincennes. Så det ska bli spännande att se vad han gör nu.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!