Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är som att sticka hål på en ballong

Foto: Travronden / Travronden

Ingen spelare lyckades fixa åtta rätt förra veckan.

Det var till och med ännu svårare den här gången då noll favoriter vann och två superskrällar segrade.

Räkna med V86-feber nästa vecka då det alltså är Superjackpot.

Det är samma visa varje vecka nu känns det som. Man känner sig påläst, taggad och förhoppningsfull inför omgången. Man kanske är kvar ett par lopp, i bästa fall, sedan kommer den ”omöjliga” vinnaren.

Och det känns som om man sticker hål på en ballong med en nål. 

Jag har ju tjatat om hur svårt V86 är på slutet. Hur lätt det är att göra en enda liten, liten miss i systemkonstruktionen så är man borta. Jag hade hoppats att jag skulle slippa det ”tugget” den här veckan. 

Men icke. Faktum är att det var svårare än någonsin! Inte en enda favorit infriade spelarnas högt ställda förväntningar.

■ ■ ■

Svend Dyhrberg inledde skrällparaden med femprocentaren Joyo som rensade bort en hel del system med sin fina spurt.

Därefter chockade välkörande Henriette Larsen de flesta när hon vann från rygg ledaren med Brottarn (strax över en procent) och då fanns inte många kvar.

Vad ska man då säga om loppet efter? Lirarna hade knappt hunnit hämta sig när Claes Sjöström körde snyggt med dunderskrällen Ekebys Ia. Ekipaget vann väldigt lätt till 99 gånger pengarna. 

På V86 var spelprocenten 0,33 (!) och det gör stoet till den sjunde största skrällen på spelformen.

Trots dessa oerhört svåra vinnare fanns faktiskt ett system kvar inför de två avslutande avdelningarna.

Men när Robert Bergh hade passerat mållinjen som etta i DD-1 med Indra’s Secret var alla borta. Fuxan ser verkligen helläcker ut i ny regi och trots hård press mitt i loppet lunkade hon undan väldigt enkelt. Det här är en riktig klassklättrare!

Superjackpot nästa onsdag, då måste alla tävla med skor förresten.

Prognosen säger 26 miljoner i potten. Bergsåker och Solvalla är det som får strålkastarljuset på sig då. Påminn mig att jag ska stå på huvudet och kolla på insatsfördelningen i vissa lopp och börja strecka uppifrån…