Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är överväldigande med alla känslor...”

Foto: TR Media
Foto: TR Media

Den lugna uppladdningen blev ett vinnande koncept för Who's Who. 

Som var överlägsen när Svenskt Travderby avgjordes i helgen. 

En seger som tränaren Pasi Aikio fortfarande har svårt att ta in. 

– Jag har kanske inte förstått vad det här betyder för framtiden, säger han. 

Storfavorit inför och när det väl skulle avgöras fanns det bara en häst på banan. 

Maharajah-sonen Who's Who var längder bättre än sina konkurrenter, och krossade dessutom det tidigare världsrekordet med supertiden 1.12,0 

Längs sidlinjen stod tränaren Pasi Aikio, som ännu är osäker på om han greppat det som hänt. 

– Man kanske inte riktigt förstår vidden av det, så kan det ju vara. Det är ju himla stort. Jag har kanske inte förstått vad det här betyder för framtiden, det är riktigt häftigt, säger han. 

”Gick mest och mös hela dagen”

Hur nervös var du inför? 

– Jag kände mig rätt avspänd innan loppet. Det är klart att man hade lite fjärilar i magen… Men annars var jobbet redan gjort och värvningarna gick super. Allting kändes väldigt bra. Jag gick mest och mös och njöt av dagen. Jag hade väldigt roligt, säger Pasi Aikio. 

Och efteråt? 

– Det går inte att beskriva, det är så överväldigande med alla känslor som sväller över en. Jag har inte ord för det. Det måste upplevas själv, säger han. 

Hur rankar du den här segern? 

– Givetvis den största segern. Ingenting är i närheten. Det är så otroligt stort bara att vara med. Att sedan vinna… Det är otroligt stort. 

”Han är så klok...” 

I en intervju med Kanal75 inför loppet berättade Pasi Aikio att han ”skämt bort hästen”, och siktat på att ge hästen en lugn uppladdning. 

Något som minst sagt verkar ha betalat sig. 

– Han får hålla på som han vill. Det känns som att det har stärkt hans självförtroende lite. Det är en riktigt härlig individ som är speciell på alla sätt. Han är så klok och häftig, säger Aikio. 

Hur bra kan hästen bli? 

– Får han vara frisk och fortsätta tävla några år så kan det gå väldigt långt. I och med att han redan visar de här takterna. Det ska bli spännande i framtiden, konstaterar han.

Firade med Pommac och lakrits 

Nu siktas hästen först och främst mot Grand Prix de l'UET, eller Europaderbyt som det också kallas – men längre än så vågar inte Pasi Aikio titta just nu. 

– Det siktar vi på, sedan får man se. Det är ju ganska långt till Breeders (Crown), så Europaderbyt är det som gäller först, säger han. 

Blev det något firande under kvällen? 

– Vi flög hem strax efter loppet. Men jag stannade till, köpte lite lakrits, Pommac och is. Så det fick bli det på kvällen samtidigt som jag svarade på alla gratulationer. 

Är det många som hört av sig? 

– Man har träffat mycket folk genom åren, så det har kommit en del gratulationer. Jag har försökt svara på, så det är jättekul. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!