Är inte otänkbart med Diamanten i Elitloppet

Publicerad

Han är världens bästa travtränare genom tiderna.

De senaste åren har framgångarna varit färre.

Men nu har Stig H Johansson en glimrande diamant i stallet.

Storloppsvinsterna är många under karriären. De senaste åren har Stig H drivit mindre verksamhet (endast 39 hästar på träningslistan) jämfört när mäster var som störst.

Meritlistan är lika omfattande som imponerande:

Sju vinster i Svenskt Travderby.

Triumferna i Stochampionatet är lika många.

Sprintermästaren har vunnits fem gånger.

Bakom starka fuxan Queen L blev det seger i världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique 1993.

Ingen annan kusk har kört eller vunnit fler Elitlopp (sex) än Stig H.

Diamanten inledde omgången i Umeå i går. Erik Adielsson skickade Diamanten till ledningen i Berth Johanssons Memorial.

 - Det var ruskigt snabba 300 meter av loppet, men sedan blev det ändå bra när han fick ledningen och Erik kunde dämpa tempot. Det är en riktigt fin häst och jag tror nog han klarar att gå tuffare än det här också. Han såg jättefin ut, säger Stig H Johansson.

Avslutningen var snabb och Diamanten är knappast sämre med loppet i kroppen.

Om en månad avgörs årets Elitlopp. Det är inte otänkbart att Diamanten är i startfältet. 

Hästen ägs av ishockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg.

Jag hoppas och tror att Diamanten är en av de 16 hästar som bjuds in till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 

Erik Adielsson lämnade Umeå med en två segrar. Han sänkte många av spelarna när han spårade runt om med startkatapulten Lome Brage. 

Intrycket var det rätta och det var sparade krafter när mållinjen passerades.  

Gunnar Melanders stjärna Månprinsen A.M. var storfavorit i loppet.

Men inledningen blev tuff med vida spår i högt tempo och Månprinsen sågs aldrig med vinstchans. Han höll dock bra som tvåa.

Ulf Ohlsson hade en kanondag och är redan uppe i 113 årssegrar. Uffe är mångsidig som kusk och tog en trippel på V75. Stefan ”Tarzan” Melanders duo Digital Performer och Disco Volante vann på övertygande vis. Disco Volante har mycket inombords och blir spännande att följa under året.

Tarzans sambo Catarina Lundström tränar Qahar Q.C. Det finns inte många hästar som är starkare än ”Qaharen”.

Han är inte stabil men Uffe har bra hand om den kapable hästen och utnyttjade maximalt hans egenskaper i går.  

---

Lars Wikströms evigt pigge elvaåring Beau Mec vann Gulddivisionen efter stark långspurt.

- Nu får vi ladda för Olympiatravet Åby nästa helg. Det är jättestort, och otroligt kul att ha sådana här hästar. Det blev en urblåsning det här, sa Lars Wikström efteråt.

Utgången på loppet hade troligen blivit en annan om Ulf Ohlsson fått ut rycktussarna ur öronen på 

- Jag hade strul med tussarna som fastnade i svansen på honom. Jag förlorade loppet med garanti på grund av det, säger Ulf Ohlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag