Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är inte döende som jag trodde jag skulle vara...”

Foto: Maria Holmén / Tr Bild
Foto: Maria Holmén / TR Bild

Admir Zukanovic fick tillbringa helgen på sjukhus.

Tränaren fick en spark i magen när han skulle sko en häst.

– Jag flög som en projektil, säger han till Travronden. 

Det var i fredags olyckan var framme för A-tränaren Admir Zukanovic.

Zukanovic skulle hjälpa till att sko en ridhäst när något gick snett – han fick en spark i magen, berättar han för Travronden.

– Jag skulle verka en häst som går barfota, en häst jag skott tidigare och känner väl. Som jag alltid gör med hästar jag känner så höll jag handen på kroppen och gick runt hästen och då reagerade den på något, kröp ihop och så small det. En spark rätt ut och jag flög som en projektil, säger han till tidningen och förklarar att det blev ”fredagsmys på intensivvårdsavdelningen”.

”Är inte döende”

Zukanovic har Åby som hemmabana och har för närvarande 48 hästar på sin träningslista, där den segerrikaste är fyraårige Fire Piston.

Han berättar att han sannolikt fått en blödning i en ven i buken till följd av sparken, men att han under omständigheterna mår bra.

– Det går framåt men jag är stel som en pinne och har ganska ont. Men jag är inte döende, vilket jag trodde att jag skulle vara, säger han.